Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravní nehody

Jeseník - Z dopravních nehod si řidiči odnesli jak těžké, tak lehké zranění 

 

V pátek 8. dubna večer došlo k dopravní nehodě mezi obcemi Bernartice a Velké Kunětice. Čtyřiatřicetiletý řidič z Kobylé nad Vidnavkou nepřizpůsobil rychlost při průjezdu pravotočivou zatáčkou. S vozem zn. Ford Escort vjel do příkopu, kde narazil do náletové dřeviny a převrátil se na střechu. Řidič při dopravní nehodě utrpěl těžké zranění, a proto byl převezen do Fakultní nemocnice Olomouc. Ještě před tím se však podrobil dechové zkoušce soupravou Altest. Protože trubička zezelenala po půlící rysku, byla řidiči odebrána krev, aby mohlo být zjištěno skutečné ovlivnění alkoholem. Škoda na automobilu se vyšplhala na 30.000 Kč.

Když policisté začali ohledávat vozidlo po dopravní nehodě, zjistili, že je v zavazadlovém prostoru uložen uhynulý kus lesní zvěře. Nakonec musel 34letý řidič s pravdou ven. Srnu usmrtil vozem, když mu vběhla do cesty. Srážku se zvěří na policii nenahlásil. Raději ji hodil do kufru a chtěl odvézt do Bernartic ke kamarádovi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 K další dopravní nehodě se zraněním došlo 11. dubna kousek za obcí Lipová-lázně. Lehké zranění si z dopravní nehody odnesli dva senioři z Černé Vody. Osmasedmdesátiletý muž neodhadl při výjezdu z Lipové-lázní šířku vozovky. Na rovném úseku sjel pravým kolem na nezpevněnou krajnici. Když chtěl svůj vůz zn. Škoda Forman vrátit zpátky na silnici, dostal smyk. Řidič již na vzniklou situaci nedokázal reagovat. S vozem sjel ze srázu a zůstal stát v korytě potoka. Lehké zranění utrpěl jak 78letý řidič, tak jeho o čtyři roky mladší manželka, která seděla na zadním sedadle.

por. Ing. Tereza Neubauerová

12. dubna 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem