Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopravní nehody

HAVLÍČKOBRODSKO - Ve středu dva zranění cyklisté 

Ve středu 25.8. došlo na Havlíčkobrodsku ke třem dopravním nehodám, při kterých se zranili lidé.
V půl druhé odpoledne v Dolním Městě nerespektoval čtrnáctiletý cyklista dopravní značku „Stůj dej přednost v jízdě“ a  vjel do křižovatky ve chvíli, kdy po hlavní silnici jel osobní automobil Škoda Felicia. Cyklista narazil do boku vozidla a upadl na vozovku. Při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocnice v Brně. Při jízdě neměl na hlavě nasazenou ochrannou přilbu.
Ve 14.30 hodin jel třiadvacetiletý řidič osobního automobilu Škoda Felicia od obce Příjemky na Chotěboř. V pravotočivé zatáčce jel příliš rychle a lekl se protijedoucího osobního automobilu Citroen. Začal prudce brzdit, ale přejel do protisměru, kde narazil do vozidla Citroen, které v tu chvíli již stálo a nárazem bylo odhozeno do silničního příkopu. Při nehodě byl lehce zraněn řidič Felicie i řidička Citroenu, oba byli hospitalizováni v havlíčkobrodské nemocnici. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou, hmotná škoda přesahuje 140 tisíc korun.
Dvacet minut před 16. hodinou jel třiašedesátiletý cyklista obcí Lipnice nad Sázavou. Při průjezdu levotočivé zatáčky nezvládl řízení kola a vyjel vpravo mimo vozovku, kde upadl. S lehkým zraněním byl převezen do havlíčkobrodské nemocnice. Při dechové zkoušce na alkohol nadýchal 1,72 promile.
  

nprap. Monika Pátková

26.8.2010

vytisknout  e-mailem