Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopravní nehody

HAVLÍČKOBRODSKO - Ve čtvrtek dvě těžká a jedno lehké zranění 

Výsledkem dopravních nehod na Havlíčkobrodsku ve čtvrtek 29.4. jsou dvě těžká a jedno lehké zranění. Tentokrát však ani v jednom z případů nebyl na vině alkohol.

Dvacet minut po 11. hodině došlo k dopravní nehodě v obci Druhanov. Řidič osobního automobilu Škoda 120 zde zastavil u pravého okraje komunikace a hovořil s chodkyní, která šla po pravé straně silnice. Po ukončení rozhovoru se řidič rozjel a přitom do chodkyně narazil pravou částí svého vozidla. Ta po nárazu upadla na zem a utrpěla těžké zranění, se kterým byla převezena do havlíčkobrodské nemocnice.

K další nehodě došlo před 15. hodinou v Havlíčkově Brodě, kde řidič osobního automobilu Škoda Octavia v místě tříramenné křižovatky nedal přednost osobnímu automobilu Citroen přijíždějícímu zprava po hlavní silnici. Při srážce obou vozidel utrpěl řidič Citroenu lehké zranění a byl převezen do nemocnice v Havlíčkově Brodě. Hmotná škoda na vozidlech je 115 tisíc korun.

Do třetice vyjížděli policisté po 20. hodině k dopravní nehodě do obce Svitálka, kde šestnáctiletý řidič motocyklu při vyjíždění od domu na komunikaci nedal přednost zleva přijíždějícímu autobusu. Autobus narazil přední částí do levého boku motocyklu, který i s řidičem upadl na vozovku. Při nehodě utrpěl řidič motocyklu těžké zranění, se kterým byl převezen do havlíčkobrodské nemocnice a odtud byl následně letecky transportován do nemocnice v Brně. Šetřením bylo zjištěno, že motocykl nebyl řádně přihlášen a neměl uzavřené povinné ručení. Řidič dále při nehodě neměl na motocyklu rozsvícená světla a na hlavě neměl ochrannou přilbu. Celková hmotná škoda: 51 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem