Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Za volantem usnul 

Včera v 11:11 hodin vyjížděli domažličtí dopravní policisté k šetření dopravní nehody,  k níž došlo na  silnici I. třídy  č. 22 mezi obcemi  Kdyně a Domažlice. Dvaapadesátiletý řidič nákladního automobilu Nissan X-Trail jedoucí ve směru od obce Kdyně  vlivem  únavy usnul, přejel při  výjezdu z levotočivé zatáčky  do  protisměru, kde narazil do směrového sloupku a  následně s  vozidlem havaroval za levou krajnicí. Způsobené škody byly vyčísleny celkem na 121 000 korun. Nehoda se obešla bez zranění a alkoholu.

Dne 10. srpna 2009 v půl deváté večer došlo na parkovišti před Kauflandem v Domažlicích k dopravní nehodě.  Čtyřiadvacetiletý  řidič osobního  automobilu Suzuki  Swift  vyjíždějící z parkovacího  místa si  nezajistil při couvání pomoc způsobilé a náležitě  poučené osoby,  ač to  okolnosti vyžadovaly. Následně narazil  pravou zadní částí svého osobního  automobilu do sloupku  svislé dopravní značky B 28 "Zákaz zastavení" s dodatkovou  tabulkou E 8a "Začátek úseku".  Ke zranění osob nedošlo. Výsledek dechové zkoušky byl u řidiče negativní. Na osobním automobilu Suzuki vznikla škoda cca 500 korun,  na sloupku dopravní značky cca 1000 korun.

Na parkovišti  před tržnicí u čerpací stanice ORI  Železná došlo dne 10. srpna 2009 v  19:15 hodin k dopravní nehodě tak, že si neznámý  řidič nezjištěného osobního automobilu Škoda  Octavia, černé  barvy, vyjíždějící z parkovacího místa, nezajistil při couvání  pomoc způsobilé a náležitě poučené osoby,  ač to okolnosti  vyžadovaly. Následně  narazil zadní částí svého osobního  automobilu do zadní části zaparkovaného  osobního automobilu  Renault Clio. V osobním automobilu Renault  Clio  seděla v  době dopravní nehody jeho řidička se spolujezdcem.  Neznámý řidič nezjištěného  osobního automobilu Škoda  Octavia po dopravní nehodě na místě  zastavil, ale následně z místa ujel. Dechová zkouška na alkohol přístrojem Dräger  byla s ohledem na  skutečnosti dopravní nehody provedena pouze  u řidičky osobního automobilu  Renault Clio - s negativním výsledkem.  Ke zranění osob  nedošlo. Škoda na vozidle Renault činí cca 15 000 korun.

nprap. Vladislava Čejková

 

vytisknout  e-mailem