Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody

KARLOVY VARY - nehody 

Za uplynulý víkend vyjeli karlovarští dopravní policisté ke třem dopravním nehodám a zadrželi jednoho opilého řidiče.
Škodu čtvrt milionu na havarovaných vozidlech způsobil 63letý cizinec, který jel se svým vozidlem Ford Ranger po silnici směrem na Boží Dar. Na náměstí v Horní Blatné nedal přednost protijedoucímu nákladnímu vozidlu Tatra, následkem toho došlo ke střetu obou vozidel. Na místě zasahovali dobrovolní hasiči z Potůček a Horní Blatné, kteří provedli sanaci unikající provozní kapaliny.  Alkohol u obou řidičů nebyl zjištěn, technická závada na místě nehody nebyla uplatněna ani zjištěna.
Na silnici I/20 ve směru od Karlových Varů na Plzeň způsobil dopravní nehodu 49letý řidič ze Sokolova. Na mokré vozovce, při průjezdu pravotočivé zatáčky za obcí Bečov, vjel se svým  vozidle Škoda Fabia do protisměru, kde se střetl s nákladním vozidlem s návěsem. Po střetu bylo vozidlo
Škoda odraženo na další vozidlo zn. Ford, které jelo ve směru od Karlových Varů . Na místě zasahovali hasiči z Toužimi, kteří odstranili unikající provozní kapaliny z vozidel Přivolaná lékařská služba převezla do nemocnice zraněného řidiče z vozidla Škoda Fabia. Ke zranění dalších osob nedošlo, škoda na vozidlech je odhadnuta na 190 000,-Kč. Alkohol u řidičů nebyl zjištěn.  
K další dopravní nehodě došlo také na silnici u Bečova. S vozidlem Chevrolet Spark jela 46letá řidička z Příbrami, která na mokré vozovce nezvládla průjezd pravotočivou zatáčkou, dostala smyk, vyjela mimo vozovku do příkopu, kde se vozidlo zastavilo. Na místo nehody byla přivolána RLP. Řidička i její spolujedoucí byli převezeni do nemocnice k lékařskému vyšetření. Řidička byla po ošetření z nemocnice propuštěna, muž zůstal v nemocnici na pozorování. Na místo nehody byli přivoláni také hasiči a odtahová služba. Škoda na vozidle je 90 000,-Kč.
V Ostrově , dne 26.9.2010, kolem 01,40 hodiny, při silniční kontrole, byl policejní hlídkou stavěn řidič osobního vozidla. Při kontrole se podrobil dechové zkoušce, která pro něj nedopadla dobře. Na rysce se objevila hodnota 1,60 promile alkoholu. Druhá dechová zkouška ukázala hodnotu 1,78 promile. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz, zahájili proti němu trestní stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Muž s výsledky dechové zkoušky souhlasil, ale odmítl podepsat protokol. Podle trestního zákoníku hrozí řidiči buď trest odnětí svobody až na jeden rok, nebo peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
 
Por.PhDr.Papežová Zdeňka
dne 27.9.2010

vytisknout  e-mailem