Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody

KARLOVY VARY – Za sedm hodin, pět dopravních nehod.  

Včera na Karlovarsku vyjeli dopravní policisté k pěti dopravním nehodám, které se staly během sedmi hodin (09,00- 16,05h).
Příčinami dopravní nehod byla rychlost a nevěnování se řízení.
Dne 18.6.2013 na silnici ve směru od Karlových Varů na Bečov jel cizinec s nákladním vozidlem, asi  200 metrů před Andělskou Horou při jízdě na rovném úseku nepřizpůsobil rychlost jízdy,  uvedl soupravu do smyku, přejel do levého jízdního pruh, kde vyjel vlevo mimo vozovku. Následkem toho došlo k převrácení vozidla na pravý bok a přívěsu, který se při převrácení vozidla utrhl. Na místo přivolaní hasiči zajistili vozidlo  proti výbuchu, odtah si pak řidič zajistil sám.  a poté z místa odjeli. Odtah vozidla si řidič zajistil sám. Dechová zkouška na alkohol potvrdila, že řidič alkohol před jízdou nepil. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.
Škoda na vozidle, přívěsu 350 000,-Kč.
 
Dne 18. června 2013 v Jungmannově ulici, v Karlových Varech,  poškodila řidička  zaparkované vozidlo zn. Peugeot, majitelka vozidla Peugeot nebyla zastižena, doprvní policisté dopravní nehodu nadále šetří.  Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Ke zranění osob nedošlo. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.  Škoda na vozidle je 5 000,-Kč.
 
Dne 18. června 2013, ve směru od K. Varů na Plzeň, jel řidiči se svým osobním vozidlem Fiat, před obcí Toužim přejel do odbočovacího pruhu, zřejmě se plně nevěnoval řízení  a přitom si nevšiml stojícího vozidla Opel Astra, do kterého narazil. Po střetu  bylo vozidlo Opel  odtlačeno Fiatem do protisměru. Dechová zkouška na alkohol byla negativní. Při dopravní nehodě byl lehce zraněn řidič Fiatu, přivolaný lékař  zraněného ošetřil na místě a propustil ho do domácího léčení. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Škoda na vozidlech 75 000,-Kč.

Dne 18. června 2013 ve směru od Ostrova na Kfely asi 1 km za obcí Kfely došlo k dopravní nehodě. Řidička při projíždění táhlé pravotočivé zatáčky se plně nevěnovala řízení(dávala dolů stínítko proti sluníčku),  přejela s vozidlem do protisměru, kde v ten moment projížděl řidič vozidla zn. Kia. Došlo ke střetu vozidel, Kia byla odražena vpravo až do  silničního příkopu. Řidička se snažila vrátit zpět do svého jízdního pruhu a srovnat řízení vozidla, stočila řízení, přesto vyjela  mimo vozovku a skončila nárazem do náletových křovin o které se vozidlo zastavilo. Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, který byl  sanitou převezen do nemocnice v Karlových Varech  a po ošetření  propuštěn. Ke zranění dalších osob nedošlo. Hasiči zajistili vozidla proti výbuchu. Odtah aut si řidiči zajistili sami. Škoda na vozidlech je 70 000,-Kč.
 
Dne 18.06.2013 na silnici ve směru od Sokolova na Prahu, asi 600 m za odbočkou k OD Globus, došlo k havárii nákladního vozidla s přívěsem. Řidič při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, přívěs se rozhoupal, řidič začal brzdit a vlivem rozhoupání přívěsu se vozidlo stočilo vlevo a došlo ke nárazu do svodidel. Dechová zkouška na alkohol byla
negativní. Ke zranění osob nedošlo. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Škoda na vozidle 90 000,-Kč.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
dne 19.6.2013

vytisknout  e-mailem