Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Dva viníci z místa ujeli 

Na silnici I/26 mezi obcemi Březí a Babylon došlo dne  10. února 2010 v 11:20 hodin ke srážce dvou nákladních vozidel. Dvaatřicetiletý řidič ze Strakonicka,  jedoucí s nákladním vozidlem Fiat Ducato  ve směru od obce Březí, si nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím nákladním vozidlem stejné značky a do tohoto zezadu narazil. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Alkohol u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou zařízením Dräger.  Způsobené škody byly vyčísleny na 210 000 korun.

V horšovskotýnské ulici Dr. E. Beneše došlo dne 10. února 2010 ke střetu tří vozidel.  Pětadvacetiletá řidička vozidla Seat Ibiza si nepřizpůsobila rychlost vozidla, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat. Na zasněžené vozovce dostala s vozidlem smyk, vjela do protisměru, kde se střetla s protijedoucím osobním vozidlem Škoda Octavia a následně byla odražena na nákladní vozidlo Iveco,  které vyjíždělo od obchodního domu  Radbuza. Ke zranění osob nedošlo. U všech řidičů byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou zařízením Dräger. Na osobním vozidle Seat vznikla škoda cca 40 000 korun,  na osobním vozidle Škoda cca 120 000 korun a na nákladním vozidle Iveco cca 10 000 korun.

Dne 10. února 2010 v 11:30 hodin  došlo na sil. III/1831 v obci Milavče k dopravní nehodě. Čtyřicetiletý řidič  jedoucí s nákladním vozidlem Renault  ve směru od obce Nahošice, si při projíždění táhlé levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat, dostal s vozidlem na zasněžené vozovce smyk, vjel do protisměru, kde se střetl s právě projíždějícím osobním vozidlem Audi.  Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Alkohol u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou zařízením Dräger.  Při šetření dopravní nehody bylo zjištěno, že řidič renaultu  užil k jízdě vozidlo, které nesplňuje stanovené podmínky k provozu na pozemních komunikacích ( sjeté pneumatiky  pod stanovenou mez ).  Způsobené škody byly vyčísleny na 150 000 korun.

Jedno lehké zranění si vyžádala dopravní nehoda, ke které došlo dne 10. února 2010 v 15:50 hodin  na silnici I/22 mezi obcemi Hluboká a Loučim.  Dvaačtyřicetiletý řidič z Klatov,  jedoucí s nákladním vozidlem Daimler  s přívěsem ve směru od obce Hluboká, si nepřizpůsobil rychlost , vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat. Na rovném úseku dostal s přívěsem smyk, se kterým vjel do protisměru, kde se bočně střetl s právě projíždějícím osobním vozidlem Škoda Octavia.  Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění 40letého  řidiče osobního vozidla Škoda Octavia z jižního Plzeňska. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou zařízením Dräger. Na přívěsu nákladního vozidla vznikla škoda cca 40 000 korun a na osobním vozidle Škoda cca 200 000 korun.

Na silnici č. I/26 v obci Staňkov došlo dne 11. února 2010 v sedm hodin ráno k dopravní nehodě. Třicetiletý řidič osobního vozidla Ford Fiesta z jižního Plzeňska, jedoucí s vozidlem ve směru od obce Ohůčov na obec Křenovy si při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat. Na souvislé vrstvě sněhu dostal s vozidlem smyk, přejel do protisměru, kde levou přední částí vozidla narazil do levé přední části protijedoucího vozidla VW Golf.  Ke zranění řidičů nedošlo, požití alkoholu před jízdou u nich bylo vyloučeno  dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Na vozidle VW Golf vznikla škoda cca 120 000 korun. Na  vozidle Ford Fiesta vznikla škoda cca  70 000 korun.

 Ve čtvrtek 11. února 2010 ve čtvrt na čtyři odpoledne došlo mezi obcemi Babylon a Folmava k dopravní nehodě.  Dle vyjádření 45letého řidiče nákladního  automobilu Renault Premium s přívěsem, jedoucího  ve směru od obce Babylon na obec Folmava, mu  na rovném úseku za obcí Babylon vjel neznámý řidič s neznámým vozidlem do jeho jízdního pruhu a  narazil  do levého zpětného zrcátka, které poškodil. Poté z  místa dopravní nehody ujel. Řidič  nákladního vozidla Renault Premium  nezůstal na místě dopravní nehody a pokračoval v jízdě na benzinovou čerpací stanici Agip v obci Folmava. Při ohledání místa dopravní nehody přesně neurčil místo, kde došlo ke střetu, pouze označil úsek, kde ke střetu došlo. V tomto úseku nebyly nalezeny stopy po srážce ani úlomky plastu ze zpětného zrcátka. Nehoda se obešla bez zranění. Požití alkoholu před jízdou bylo u  řidiče poškozeného vozu vyloučeno dechovou zkouškou. Škoda na vozidle Renault Premium činí cca 10 000 korun.

Domažličtí dopravní policisté žádají případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění této  kolize, aby se přihlásili na lince 158 nebo na tel. čísle 974 331 255.

Domažličtí dopravní policisté hledají svědky dopravní nehody, k níž došlo v době od 4. do 12. února 2010 na silnici I. třídy č. 22 v Komenského ulici v Domažlicích. Neznámý řidič nezjištěného vozidla,  jedoucí ve směru od ulice U Nemocnice do ulice Komenského, vyjel při průjezdu pravotočivou zatáčkou vlevo k levé krajnici, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení.  Při dopravní nehodě došlo k poškození sloupu veřejného osvětlení a k poškození dopravních značek umístěných na tomto sloupu veřejného osvětlení. Po dopravní nehodě neznámý řidič na místě nezastavil a neoznámil dopravní nehodu policii, ač tuto povinnost ze zákona měl.  Na sloupu veřejného osvětlení vznikla škoda cca 5 000 korun, na dopravních značkách  cca 2 000 korun.

Veškerá svědectví k výše uvedené dopravní nehodě přijmou policisté na lince 158 nebo na telefonním čísle 974 331 255.
 

nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem