Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Podíl na nehodách měl i alkohol 

     Všechny okolnosti dopravní nehody cyklisty z 26.9.2012  a kompletní nehodový děj jsou nyní předmětem šetření klatovských policistů z dopravního inspektorátu. Dle prvotních informací měl jet po 22 hodině 39 letý cyklista po silnici II. třídy číslo 145 směrem na Kašperské Hory na neosvětleném jízdním kole. Na rovném úseku silnice při jízdě do stoupání  měl vjet do levé poloviny vozovky a poté i mimo komunikaci, kde sjel z prudkého svahu. Cyklista byl s těžkým zraněním letecky transportován do plzeňské nemocnice. Vzhledem k závažnému zdravotnímu stavu nebylo možno na místě provést dechovou zkoušku na zjištění přítomnosti alkoholu v těle cyklisty. Případný podíl alkoholu na nehodě bude proto předmětem dalšího šetření. 
     Další šetřenou kolizí je náraz traktoru do sloupu. K tomuto došlo 27.9.2012 ráno po sedmé hodině na místní komunikaci v Myslovicích. Řidič traktoru vjel v pravotočivé zatáčce mimo komunikaci, kde narazil  do sloupu elektrického vedení. Pokračoval však dále v jízdě. Když se pak chtěl otočit a začal couvat, opět narazil do dalšího sloupu elektrického vedení. Prvotním šetřením události vyšly najevo i další skutečnosti rozhodné pro posouzení jednání 38 letého řidiče. Ten si měl totiž traktor "opatřit" bez vědomí majitele a navíc měl být v době řízení pod vlivem alkoholu. Opakovanými dechovými zkouškami u něho byla naměřena hodnota pohybující se kolem dvou promile alkoholu. Případ nyní šetří policisté Obvodního oddělení Plánice pro podezření ze spáchání přečinu neoprávnění užívání cizí věci a policisté Dopravního inspektorátu Klatovy pro podezření ze spáchání   přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     Lehké zranění řidiče i psa si vyžádala kolize osobního vozu značky PEUGEOT z 29. září 2012. K nehodě došlo  ráno po třetí hodině na kruhovém objezdu v Klatovech. Dvacetiletý řidič zřejmě najel na objezd vysokou rychlostí. Když pak najel na navýšený pás objezdu, převrátil se vůz na bok a následně narazil do oplocení domu. Při nehodě utrpěl řidič lehké zranění. Přední nehu měl zraněnu i pes, který se v době nehody vyskytoval ve voze. Provedenou dechovou zkouškou bylo u řidiče potvrzeno požití alkoholických nápojů před jízdou. Na displeji detekčního přístroje se objevila hodnota, která překročila dvě promile alkoholu. Řidič je nyní podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Bc. Jana Tomková
1.10.2012

 

vytisknout  e-mailem