Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody

Ze střetu s vlakem vyvázla bez zranění 

Včera vyjížděli domažličtí dopravní policisté ke dvěma dopravním nehodám.

K první došlo v 8:35 hodin  na silnici III/1907  mezi obcemi Mrákov a  Domažlice. Neznámý řidič nákladního vozidla LIAZ  si  nezajistil  náklad štěrku a při projíždění levotočivé  zatáčky došlo k vysypání  přepravovaného štěrku z korby  nákladního vozidla na protijedoucí osobní vozidlo  Škoda Felicia. Řidič osobního vozidla  jel ve  směru od obce Domažlice na obec Mrákov. Neznámý řidič po  dopravní nehodě  nezastavil a pokračoval dál v jízdě.  Při dopravní nehodě nedošlo  ke zranění. Alkohol byl u řidiče osobního vozu vyloučen dechovou  zkouškou zařízením Dräger. Hmotné škody byly vyčísleny na  10 000 korun.

Policie žádá případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravní nehody, aby se přihlásili na linku 158 nebo na te. 974 331 255.

Druhá dopravní nehoda se stala  ve 13:35 hodin na silnici  III/19527  v obci Trhanov,  ve směru od obce Pec. Dvaačtyřicetiletá  řidička vozidla Škoda Octavia při vjíždění na nechráněný  jednokolejový železniční přejezd  neodhadla  vzdálenost přední části svého vozidla  od kolejiště a ve snaze zabránit střetu se  zleva přijíždějícím  osobním vlakem chtěla s vozidlem couvnout zpět, ale místo  zpětného  chodu zařadila rychlost vpřed a vjela pod projíždějící osobní  vlak. Při  střetu vozidla s vlakem bylo vozidlo odraženo vpravo  mimo silnici. Osobní vlak  řídil 57letý strojvedoucí  ve směru z obce Chodov do obce  Domažlice. Při dopravní naštěstí nebyl nikdo zraněn. Alkohol byl u řidičky i strojvedoucího na místě  vyloučen dechovou zkouškou  zařízením Dräger. Způsobené škody byly vyčísleny na 81 000 korun. Vlakový spoj měl cca  hodinu a půl  zpoždění. 
 

nprap. Vladislava Čejková

vytisknout  e-mailem