Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody a akce

Policie hledá svědky jedné z nich 

Na parkovišti u budovy České pojišťovny v ulici Sadová v Domažlicích došlo včera dopoledne k dopravní nehodě. Osmačtyřicetiletá řidička osobního vozidla Chevrolet Lumina  při jízdě na parkovišti narazila pravou stranou předního nárazníku do levého zadního blatníku zde zaparkovaného vozidla Škoda Fabia combi a poté z místa odjela.  Při následném šetření  dopravní nehody se jí policistům podařilo vypátrat. Dechová zkouška  u ní byla negativní. Ke zranění osob nedošlo, způsobené škody byly vyčísleny na 3 500 korun.

Domažličtí dopravní policisté hledají svědky dopravní nehody, ke které mělo dojít dne 24. června 2010 v 09:08 hodin na křižovatce místní komunikace s komunikací č. III/1852 ulic Školní a Třída 1. Máje v Holýšově. Nezjištěný řidič s neznámým vozidlem zde při couvání narazil do dopravní značky č. P 4  „Dej přednost v jízdě“, kterou poškodil. Následně z místa dopravní nehody ujel.  Na dopravní značce vznikla škoda cca  2 000 korun.

Veškeré informace k výše uvedené dopravní nehodě přijmou policisté na lince 158 nebo na tel. čísle 974 331 255.

Ve středu 30. června 2010 proběhla na Domažlicku krajská dopravně bezpečnostní akce „X“, zaměřená na chování chodců na přechodech pro chodce zejména v okolí škol v souvislosti s koncem školního roku a řidičů vůči  chodcům na přechodech pro chodce, respektování signálů světelného signalizačního zařízení a na dodržování obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích.  Do akce bylo nasazeno 8 policistů dopravní služby a 10 policistů pořádkové služby. Policisté během ní zkontrolovali  138 vozidel a zjistili 23 přestupků, za které uložili  blokové pokuty v úhrnné výši 9 200 korun.  V 8 případech se jednalo o nepřipoutání řidiče bezpečnostním pásem a ve dvou případech byly potrestáni chodci.  Sedm  vozidel nebylo v řádném technickém stavu.

nprap. Vladislava Čejková
 

vytisknout  e-mailem