Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody a alkohol

Karlovarský kraj – Víkendové zprávy. 

Od pátku do neděle zaevidovali policisté v celém Karlovarském kraji 17 dopravních nehod. V sobotu a v neděli se bouralo na Karlovarsku a Sokolovsku. Z celkových 10 dopravních nehod byly dvě nehody pod vlivem alkoholu. Při silniční kontrole však policisté zjistili další tři řidiče pod vlivem alkoholu. Vůbec nejvíce nadýchal řidič v Nejdku. Při opakovaném měření nadýchal od 2,13 do 2,32 promile alkoholu.
 
Chvilku po půlnoci dne 17. 11. 2013 došlo na účelové komunikaci ve Vintířově k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem a pevnou překážkou. Řidič vozidla Škoda Octavia při vjíždění na účelovou komunikaci nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a narazil přední částí do budovy. Při nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Řidič při opakované dechové zkoušce nadýchal 1,52 a 1,56 promile alkoholu v dechu. Následně ho policista vyzval, aby se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve, což řidič udělal. Na vozidle je škoda předběžně vyčíslena na částku 40 tisíc korun. Na budově je však škoda předběžně vyčíslena na částku 100 tisíc korun.
 
Škoda přes 153 tisíc korun vznikla při dopravní nehodě, která se stala na křižovatce v Lomnici. Řidička vozidla Nissan na přímém úseku odbočovala vlevo. Zřejmě nedbala zvýšené opatrnosti a ohrozila řidiče ve vozidle Mercedes, jelikož mu vjela do jeho jízdní dráhy. Následkem střetu vozidel, bylo vozidlo Mercedes odraženo vlevo mimo komunikaci, kde narazilo do travnatého svahu. Řidička Nissanu utrpěla při nehodě lehké zranění. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou u obou řidičů. Případem se policisté i nadále zabývají.
 
V neděli při silniční kontrole zastavili dopravní policisté ze Sokolova řidiče nákladního vozidla, který jel z Itálie. Při kontrole zjistili, že řidič řídil v kuse 10,5 hodiny. Udělal si pouze pauzu na toaletu a na natankování v celkové délce 6 minut. Porušil tak denní dobu řízení a odpočinku za což mu hrozí pokuta do 10 tisíc korun a 4 body.
 
Dne 17. 11. 2013 kolem poledne, řídila 21 letá řidička osobní automobil značky Škoda Octavia, a to po silnici č. II/226 ve směru z Chyše na Žlutice. Kousek za obcí Chyše, po projetí levotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost vozidla dopravně technickému stavu komunikace a uvedla své vozidlo do smyku. Poté vjela do protisměru a dále mimo komunikaci, kde narazila levou částí vozu do stromu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky a spolujezdce, kteří byli převezeni do Karlovarské nemocnice k lékařskému ošetření. Provedená zkouška u řidičky na přítomnost alkoholu v dechu vyšla s negativním výsledkem. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku necelých 140 tisíc korun. Věc je dále v šetření policistů.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
nprap. Zuzana Týřová
18. listopadu 20113
Odkazy do noveho okna

1 Dn křižovatka

1 Dn křižovatka 

Detailní náhled

2 Dn křižovatka

2 Dn křižovatka 

Detailní náhled

Dopr. nehoda Chyše - Žlutice

Dopr. nehoda Chyše - Žlutice 

Detailní náhled

Dopravní nehoda1

Dopravní nehoda1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem