Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dopravní nehody a kontroly na Znojemsku

ZNOJEMSKO: Cyklisté zavinili dvě nehody.  

     O víkendu šetřili dopravní policisté celkem čtyři dopravní nehody. Nehodám předcházelo nedání přednosti, nevěnování se řízení a rychlost jízdy. Tři osoby utrpěly lehká zranění. Při nehodách byla způsobena škoda přes sto dvacet tisíc korun.
     K první nehodě došlo na ulici Dukelská ve Znojmě. Dvaadvacetiletý cyklista nedal přednost v jízdě osobnímu vozidlu a na přechodu pro chodce došlo ke střetu přední části osobního vozidla Renault s cyklistou, který po střetu upadnul na komunikaci a utrpěl lehká zranění.
     Další nehodu cyklisty jsme šetřili na ulici Vídeňská třída, kde se čtyřiačtyřicetiletý cyklista nevěnoval řízení jízdního kola a narazil do zadní části osobního vozidla, které stálo v pravém průběžném jízdním pruhu před světelným zařízením na signál semaforu - stůj. Cyklista po nárazu do zadní části vozidla přelétl přes jeho střechu a upadl na vozovku v místě pravých předních dveřích vozidla. Cyklista byl z místa nehody přepraven do nemocnice.
     U obce Podmolí došlo k dopravní havárii. Řidič po projetí pravotočivé zatáčky nezvládl řízení vozidla, vjel do protisměru, dostal smyk a následně vjel vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde vozidlo narazilo do stromu a poté skončilo v poli převrácené na pravý bok.
     V obci Chvalovice nedal řidič osobního vozidla přednost v jízdě a střetnul se s vozidlem jedoucím po hlavní silnici.
 
     Při dopravních kontrolách jsme zjistili dva řidiče, kteří před jízdou požili alkoholické nápoje. V prvním případě policisté naměřili 1,31 promile alkoholu v krvi, druhému řidiči naměřili 1,16 promile. Rovněž jsme při dopravních kontrolách řešili přes sedmdesát dopravních přestupků. Jednalo se hlavně o překročení rychlosti jízdy, špatný technický stav vozidla, nedodržování dopravního značení a telefonování za jízdy.
 
27. září 2010
nprap. Jan Křepela
Odkazy do noveho okna

havárie u obce Podmolí

havárie u obce Podmolí 

Detailní náhled

jízdní kolo po nehodě na ulici Dukelských bojovníků

jízdní kolo po nehodě na ulici Dukelskýc... 

Detailní náhled

jízdní kolo po nehodě na ulici Vídeňská

jízdní kolo po nehodě na ulici Vídeňská 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem