Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehody cyklistek

SEMILSKO - O víkendu se stalo několik dopravních kolizí, při kterých bouraly na jízdních kolech ženy. 

V sobotu krátce před polednem nezvládla jízdu na kole 40 letá cyklistka, která jela ze svahu od křižovatky “U Ručiček” směrem na Harrachov. Při jízdě na silnici upadla a způsobila si zranění. Vliv alkoholu byl u cyklistky vyloučen orientačním vyšetřením. Způsobená škoda byla vyčíslena na 500 korun.

Tentýž den po osmnácté hodině bourala 19 letá dívka, která jela na kole z ulice Sídliště na Semily. Když vyjížděla z vedlejší komunikace na hlavní, nedala přednost osobnímu vozidlu, které v tom okamžiku jelo po hlavní silnici a došlo ke střetu. Při nehodě utrpěla nepozorná cyklistka zranění. Vliv alkoholu nebyl ani u jednoho z řidičů zjištěn. Způsobená škoda byla stanovena na 1000 korun.

V neděli v šest hodin ráno bourala další žena, která jela na kole z obce Nedvězí směrem na Semily. Na přímém rovném úseku nezvládla řízení, upadla na vozovku a způsobila si zranění. Po příjezdu na místo nehody podrobili policisté 46 letou cyklistku orientačnímu vyšetření na alkohol s pozitivním výsledkem 1,5 promile. I další dvě opakované zkoušky ukázaly hodnoty alkoholu přes 1 promile. Policisté dále zjistili, že jízdní kolo na kterém jela, nesplňuje technické podmínky stanovené zvláštním předpisem.
Případ šetří Dopravní inspektorát v Semilech.

por. Petr Kmínek
23. 7. 2013

vytisknout  e-mailem