Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody Karlovarsko

Devět dopravních nehod za víkend  

 
Během prvního jarního víkendu vyjeli dopravní policisté k devíti dopravním nehodám. Hmotná škoda na vozidlech je 278 000Kč. Řidiči havarovali do patníku, dopravních značek – BUS a Přechod pro chodce, do zaparkovaných vozidel, svodidel a jeden řidič skončil v silničním příkopu. Ke zranění osob nedošlo. Příčinami nehod byl ve dvou případech alkohol, rychlá jízda, couvání a nevěnování se řízení. Dva řidiči z místa nehody utekli.
Mimo uzavřenou obec na silnici mezi obcemi Nejdek a Pernink vjel na nezpevněnou krajnici řidič vozidla VW Golf a mimo vozovku narazil do stromu. Na místě zasahovali hasiči a vozidlo rychlé záchranné služby. Zraněný řidič nemocnici po ošetření opustil na revers.
Od nehody, kterou způsobil v Ostrově, na ulici Odborů, utekl řidič. Při couvání v jednosměrné ulici poškodil zaparkované vozidlo. Z místa odešel, aniž by nehodu nahlásil, nebo se s poškozeným dohodl. Na místě byli svědci. Policisté řidiče zjistili, ten se však přes jejich výzvu odmítl podrobit dechové zkoušce i podrobit se lékařskému vyšetření.
Druhý řidič, který zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a narazil do dopravní značky Přechod pro chodce. Značku vyvrátil, nehodu nenahlásil a z místa nehody ujel.
Řidič ovlivněný alkoholem řídil vozidlo Ford Mondeo v Ostrově po Severní ulici. Styl jízdy zřejmě upoutal pozornost městských strážníků, kteří zavolali své kolegy Policie ČR. Ti řidiče zastavili a provedli s ním dechovou zkoušku. Muž z Ostrova v neděli večer nadýchal hodnoty 2,12 promile a při opakované dechové zkoušce byla hodnota 2,05 promile.
Druhý muž byl stavěn policejní hlídkou v obci Hroznětín. Na výzvu policistů se dobrovolně podrobil dechové zkoušce, první hodnota na přístroji Drager byla 1,37 promile, po půl hodině se hodnota vyšplhala až na rysku 2,41 promile. Oba řidiči si přivodili stav vylučující způsobilost, usedli za volant a řídili vozidlo, proto jsou nyní trestně stíhání ve zkráceném přípravném řízení pro přečin Ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

vytisknout  e-mailem