Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopravní nehody motocyklistů

JIHLAVSKO: Policisté hledají svědky střetu vozidla s motocyklem na ulici Romana Havelky  

V letošním roce došlo na Jihlavsku ke dvanácti dopravním nehodám, při kterých byl účastníkem motocyklista. Jeden řidič motocyklu při nehodách zemřel, dva byli zraněni těžce a osm lehce.
 
Ve čtvrtek 28. června došlo po půl druhé odpoledne v Jihlavě k vážné dopravní nehodě. Pětačtyřicetiletá řidička vozidla Seat Arosa jela po ulici Romana Havelky ve směru od centra a dále odbočovala vlevo ve směru k obchodnímu domu. Vjela do křižovatky v době, kdy jel proti ní v opačném směru řidič motocyklu Honda, a došlo ke střetu. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění šestašedesátiletého řidiče motocyklu, který byl převezen do jihlavské nemocnice. Policisté provedli u řidičů dechovou zkoušku, při které požití alkoholu u obou vyloučili. Škodu na vozidle předběžně vyčíslili na deset tisíc korun. Poškozením motocyklu vznikla škoda přibližně patnáct tisíc korun. Prověřování vážné dopravní nehody převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Policisté při šetření zjistili, že motocykl nemá platnou technickou prohlídku. Příčinu a další okolnosti dopravní nehody kriminalisté prověřují.
Policisté žádají svědky této dopravní nehody a dále osoby, které poskytovaly na místě jejím účastníkům pomoc, aby se přihlásili na linku 158.
 
K dalším dvěma dopravním nehodám s účastí motocyklistů došlo ve středu 27. června.
Kolem čtvrté hodiny odpoledne jela v Třešti na ulici Antonína Dvořáka třiačtyřicetiletá řidička motocyklu Suzuki ve směru od ulice Křížkovská. Na rovném úseku vyjela pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy mimo silnici, kde narazila do stromu. Při dopravní nehodě se řidička vážně zranila a byla převezena na ošetření do jihlavské nemocnice. Policisté provedli u motocyklistky dechovou zkoušku, při které požití alkoholu vyloučili. Dále zjistili, že řidička není držitelkou příslušného řidičského oprávnění a motocykl nemá platnou technickou prohlídku. Žena je tak podezřelá ze spáchání dopravních přestupků. Škodu na motocyklu policisté předběžně vyčíslili na pět tisíc korun. Příčinu a další okolnosti dopravní nehody policisté šetří.
K dopravní nehodě s účastí motocyklisty došlo také ve středu 27. června před šestou hodinou večer na křižovatce silnice druhé třídy číslo 602 se silnicí druhé třídy číslo 406. Devětapadesátiletý řidič vozidla VW Passat jel ve směru od obce Kostelec na Jihlavu. Vjel na hlavní silnici v době, kdy po ní jelo ve směru od Pelhřimova vozidlo Škoda Octavia a za ním motocykl Suzuki. Řidič vozidla VW Passat vjel do křižovatky a narazil do automobilu Škoda Octavia a dále vytlačil mimo komunikaci motocykl Suzuki, který poté v silničním příkopu havaroval. Při dopravní nehodě se zranili jednadvacetiletý řidič motocyklu a jeho o dva roky starší spolujezdec. Oba zranění byli převezeni do jihlavské nemocnice. Policisté provedli u účastníků dopravní nehody dechovou zkoušku, při které požití alkoholu u všech tří vyloučili. Škodu na vozidlech vyčíslili předběžně na dvacet tisíc korun. Poškozením motocyklu vznikla škoda přibližně osmdesát tisíc korun.
 
křižovatka u Kostelce 27. 6. 2012Třešť 27. 6. 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
29. června 2012
 

vytisknout  e-mailem