Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody na Českobudějovicku

České Budějovice - Včera se pohybovali po silnicích podnapilí cyklisté! 

Včera řešili českobudějovičtí dopravní policisté několik nehod cyklistů a jednu nehodu osobního vozidla, kde mohl mít vliv na řidiče mikrospánek.

Před půl druhou jela cyklistka v Českých Budějovicích, po Lidické třídě, kdy míjela osobní vozidlo tovární značky Ford Ranger. Naneštěstí v tu dobu otevřela levé přední dveře řidička tohoto vozu a cyklistka již nemohla bezpečně zastavit a do dveří narazila. Poté spadla na vozovku a přitom se lehce zranila. O její ošetření se postarali zdravotníci, kteří jí transportovali do nemocnice.

Řidička fordu je podezřelá z přestupku na úseku BESIP, výsledek testu na přítomnost návykových látek obou účastníků byl negativní.

U dalších nehod cyklistů měl velký vliv alkohol.

Nejprve po půl šesté odpoledne jel cyklista po silnici III/10579 mezi obcemi Munice – Zahájí, kdy při projíždění zatáčkou pravděpodobně nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem a za krajnicí sjel do hlubokého silničního příkopu, kde se lehce zranil. Na místo byly k zajištění nehody vysláni hlubočtí policisté, kteří při jednání s cyklistou cítili z jeho dechu alkohol. Proto ho vyzvali pro vedení testu na zjištění návykové látky v dechu přístrojem Dräger, kdy výsledkem ukázal 2 promile. Případ si následně převzali dopravní policisté.

Za necelou hodinu vyjížděli strážci zákona na Rudolfovskou třídu v krajském městě, kde byl oznámen střet cyklisty s nákladním vozidlem. Po příjezdu na místo zjistili, že cyklista pravděpodobně přehlédl stojící popelářský vůz a narazil do něj. Při pádu se vážně zranil v horní polovině těla. Policisté cyklistu vyzvali k provedení testu na zjištění alkoholu, kdy výsledek ukázal více jak 1,5 promile. Zraněného pak převezli zdravotníci k dalšímu ošetření do nemocnice.

Již výše uvedenou nehodu osobního vozidla řešili dopravní policisté po 14:00 hod. na silnici I/34 mezi obcemi Štěpánovice a Třeboň. U odbočky na Ledenice, u betonárky, jel řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia, kdy pravděpodobně vlivem únavy vyjel mimo komunikaci, kde narazil do ocelových vozidel a poté „přeletěl“ ohraničení silnice do příkopu. Poté se lehce zranil, o jehož zdravotní stav se postarali přivolaní příslušníci Zdravotnického záchranného sboru Jihočeského kraje.

Při jízdě s jakýmkoli vozidlem dbejte zvýšené opatrnosti a vyhýbejte se požívání návykových látek před a během jízdy!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

29. srpna 2019

Odkazy do noveho okna

DN na Lidické třídě 1.

DN na Lidické třídě 1. 

Detailní náhled

DN na Lidické třídě 2.

DN na Lidické třídě 2. 

Detailní náhled

DN na Lidické třídě 3.

DN na Lidické třídě 3. 

Detailní náhled

DN  za Štěpánovicemi 1.

DN za Štěpánovicemi 1. 

Detailní náhled

DN za Štěpánovicemi 2.

DN za Štěpánovicemi 2. 

Detailní náhled

DN  za Štěpánovicemi 3.

DN za Štěpánovicemi 3. 

Detailní náhled

DN za Štěpánovicemi 4.

DN za Štěpánovicemi 4. 

Detailní náhled

DN  za Štěpánovicemi 5.

DN za Štěpánovicemi 5. 

Detailní náhled

DN cyklisty u Zahájí 1.

DN cyklisty u Zahájí 1. 

Detailní náhled

DN cyklisty u Zahájí 2.

DN cyklisty u Zahájí 2. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem