Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehody na Chrudimsku

Od pátku do neděle šest nahlášených nehod 

Od pátku do neděle policisté šetřili šest dopravních nehod. Jedna osoba při dopravní nehoda byla usmrcena, a jedna lehce zraněna. Hmotné škody činí 89.000 Kč. Příčiny - nepřiměřená rychlost, nepozornost, technická závada.
 
Porazil cyklistku
V Zaječicích dne 20.2.2009 před čtvrtou hodinou 43letý  řidič vozidla Peugeot 205 dostal na kluzkém povrchu vozovky smyk, který nezvládl. S vozidlem narazil do jízdního kola 41leté cyklistky, jedoucí ve stejném směru jízdy. Poté vozidlo ve smyku vyjelo mimo komunikaci, kde se zastavilo. Při dopravní nehodě utrpěla cyklistka zranění. Na ošetření byla převezena  do nemocnice. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na jízdním kole ve výši 1.000 Kč. Požití alkoholu nebylo u obou účastníků nehody zjištěno. Dopravní nehodu dále vyšetřují dopravní policisté.
 
Technická závada                                                               
Dne 20. února 2009 po šestnácté hodině v Chrudimi na křižovatce ulici Družstevní a Malecká havaroval 54letý řidič s vozidlem  Multicar s namontovanou nástavbou se zásobníkem posypového materiálu. Řidič nepřizpůsobil při odbočování rychlost vozidla svým schopnostem a vlastnostem vozidla a následně se vozidlo  převrátilo na levý bok. Při nehodě se nikdo nezranil. Řidič uplatňoval technickou závadu. Mělo dojít k uvolnění šroubu, který zajišťoval ložnou plochu, na které byla nástavba. O situaci byl vyrozuměn vedoucí referátu odboru dopravy Chrudim a dále soudní znalec z oboru dopravy. Je důvodné podezření, že k havárii došlov důsledku technické závady. Hmotná škoda při nehodě činí 21.000 Kč. Nehodu dále šetří policie.
 
Řidič z místa nehody ujel
Mezi obcemi Trhová Kamenice a Rohozná dne 20.2.2009 před osmnáctou hodinou řidič nákladního vozidla s přívěsem  při objíždění stojící kolony nedodržel boční odstup a bočně se střetl se stojícím vozidlem Ford Mondeo combi. Vozidlo poškodil a z místa ujel. Na zaparkovaném vozidle způsobil škodu ve výši 20.000 Kč.
Dopravní policie žádá svědky, aby pomohli tuto dopravní nehodu objasnit. Informace mohou zavolat na linku 158 nebo na skupinu dopravních nehod v Chrudimi 974 572 251.
 
 
 

vytisknout  e-mailem