Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody na Domažlicku

Hledají se svědci dopravních nehod 

 
K dopravní nehodě došlo dne 15. července 2011 v 22:05 hod. na silnici II. třídy č. 193 mezi Horšovským Týnem a Domažlicemi. Neznámý řidič nezjištěného vozidla jedoucí ve směru od Horšovského Týna směrem na Domažlice jel na neosvětleném úseku pozemní komunikace rychlostí, při které nebyl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou měl rozhled. Na přímém přehledném úseku narazil do sněhové zábrany ("zásněžka" ), kterou na vozovku do jeho jízdního pruhu před dopravní nehodou úmyslně umístil chodec jdoucí ve směru od Horšovského Týna směrem na Domažlice.  Nárazem byla část poškozené sněhové zábrany odhozena do protisměru před protijedoucí osobní automobil Škoda Fabia, který jel ve směru od Domažlic a který do ní narazil. Neznámý řidič dopravní nehodu neoznámil na policii a z místa odjel. Policie pátrá po neznámém vozidle a jeho řidiči. Jedná se pravděpodobně o osobní automobil tovární značky Škoda Octavia, na které lze důvodně předpokládat poškození na přední části
Další dopravní nehoda se stala v době od 15. července 2011 - 18.00 hodin do 17. Července 2011 – 09.55 hodin, kdy neznámý řidič dosud nezjištěného vozidla pravděpodobně při couvání narazil do osobního automobilu tovární značky Mercedes, německé poznávací značky, zaparkovaného na parkovišti přiléhajícího ke komunikaci před domem čp. 66 u penzionu „U chodského hradu“. S majitelem poškozeného vozidla nesepsal řidič neznámého vozidla společný záznam o dopravní nehodě a z místa odjel. Existuje domněnka, že neznámé vozidlo mělo být pravděpodobně žlutozelené barvy.
Policie pátrá po uvedených vozidlech a jejich řidičích a dále žádá případné svědky těchto událostí, aby se přihlásili a sdělili své poznatky na Policii ČR, Územní odbor Domažlice – dopravní inspektorát tel. 974 331 255 nebo na bezplatnou linku tísňového volání 158.

18. 7. 2011
kpt. Ing. Zdeňka Vogeltanzová

 

vytisknout  e-mailem