Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravní nehody na Jesenicku

Celková škoda se vyhoupla přes 300.000 Kč 

 

Ani uplynulý víkend se neobešel bez dopravních nehod. Naštěstí se však všechny obešly bez zranění. Hned v sobotu 11. února ráno nedal 33letý řidič v Jeseníku při vyjíždění z vedlejší silnice přednost vozu zn. Mercedes-Benz E 280. I přesto, že je silnice osazena dopravní značkou „Dej přednost v jízdě“, řidič s vozem zn. VW Polo pokračoval v jízdě a narazil do přední části mercedesu. To však nebyl konec. Automobily se srazily zadními obrysy a nakonec byl mercedes odmrštěn na betonový plotek. Na vozidlech vnikla škoda ve výši 190.000 Kč.

 

 

Stejný den, ale o jedenáct hodin později, nepřizpůsobil rychlost svého vozu 47letý řidič. Na cestě mezi Javorníkem a Bernarticemi najel do pravotočivé zatáčky. Automobil zn. Škoda Fabia na namrzlé a neošetřené vozovce vůbec nereagoval, přejel do protisměru a vyjel mimo silnici. Bohužel právě v těch místech kde je hluboký příkop. Při dopravní nehodě vznikla škoda na vozidle ve výši 60.000 Kč.

 

 

Za poslední nehodou stála nepozornost 29letého řidiče s vozem zn. VW Golf. Při vyjíždění z parkoviště na Ramozové u místního lyžařského vleku si při couvání nevšiml právě přijíždějícího vozu zn. Ford S – Max a narazil do jeho pravého zadního boku. Na obou vozidlech je předběžně vyčíslena škoda na 53.000 Kč.

 

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

13. února 2012

vytisknout  e-mailem