Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody na Karlovarsku

KARLOVARSKO – Naštěstí nedošlo k žádnému těžkému zranění. 

V posledních dnech došlo na Karlovarsku k několika dopravním nehodám. Jejich příčinou bylo hlavně nepřizpůsobení rychlosti jízdy stavu pozemní komunikace. Při nehodách naštěstí nedošlo k žádnému těžkému zranění.

Dne 28. 12. 2018 řídil v ranních hodinách třiadvacetiletý řidič z Ústí nad Labem osobní vozidlo značky Peugeot. Na silnici č. 13 ve směru z Ostrova do Karlových Varů zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a v pravotočivé zatáčce dostal smyk, vyjel mimo silnici a následně narazil do betonových svodidel. Řidič při dopravní nehodě utrpěl lehká zranění, která si vyžádala ošetření v karlovarské nemocnici. Zároveň u třiadvacetiletého muže policisté provedli orientační dechovou zkoušku na zjištění přítomnosti alkoholu, která byla negativní. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 55 tisíc korun.

Podobně dopadla ve stejný den, akorát o několik hodin později, šestadvacetiletá řidička v Jáchymově. Ta na namrzlé pozemní komunikaci dostala v pravotočivé zatáčce smyk, dostala se se svým vozidlem značky Alfa Romeo do protisměru, kde se střela s projíždějícím automobilem značky Mazda. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Alkohol byl u šestadvacetileté řidičky vyloučen dechovou zkouškou, kterou policisté na místě provedli. Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku 65 tisíc korun.

Následující den, tedy 29. 12. 2018, dostala smyk na mokré vozovce i dvaačtyřicetiletá žena z Kolína. Ta jela v odpoledních hodinách na silnici I/6 a ve směru na Sokolov. Také zřejmě nepřizpůsobila rychlost stavu pozemní komunikace a v levotočivé zatáčce uvedla automobil značky Honda do smyku, vjela na krajnici a poté narazila přední části do zděného podstavce. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění spolujezdce, který byl ošetřen v nemocnici v Karlových Varech. Také tato řidička se podrobila dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která byla negativní. Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku 105 tisíc korun.

V předposlední den v roce 2018 doplatil na mokrou vozovku také devětadvacetiletý muž. Ten jel s vozidlem značky Volkswagen po silnici I/6 ve směru od Prahy do Karlových Varů a na sjezdu z Pražského mostu zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu pozemní komunikace. Řidič dostal smyk, levou částí vozidla narazil do svodidel a poté poškodil betonový žlab na odvod vody. Při této dopravní nehodě ke zranění nedošlo. Na výzvu policistů se řidič podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 20 tisíc korun.

prap. Jakub Kopřiva
31. 12. 2018

Odkazy do noveho okna

DN Jáchymov

DN Jáchymov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem