Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehody na Kladensku

KLADENSKO Tři dopravní nehody na dálnici D6 v průběhu několika minut. 

Dopravní nehody na Kladensku

KLADENSKO – Tři dopravní nehody na dálnici D6 v průběhu několika minut.

Policie opět upozorňuje řidiče, aby dodržovali vždy pravidla silničního provozu. Každý řidič by měl svou jízdu přizpůsobit nejen svým řidičským schopnostem, ale také vzniklému nepříznivému počasí, a to ať už se jedná o povětrnostní podmínky nebo deštivé počasí.  S příchodem podzimu bývá snížená viditelnost způsobena ranními mlhami, které se ovšem mohou vyskytnout i v průběhu dne nebo v nočních hodin. V době zimních měsíců, kdy se na silnicích objeví sněhová pokrývka nebo náledí, je třeba svoji jízdu přizpůsobit stavu a povaze vozovky.

Všichni řidiči by si měli uvědomit, že riskantní a nebezpečnou jízdou a nedodržováním pravidel silničního provozu ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu.

V průběhu několika minut se staly tři dopravní nehody na dálnici D6 ve směru Karlovy Vary – Praha, nedaleko obce Pavlov na Kladensku.

První dopravní nehoda byla oznámena deset minut před půl osmou dnes 17. října 2016. Právě v tomto již zmiňovaném úseku na pozemní komunikaci D6 došlo ke střetu dvou osobních vozidel. O pět minut později, o necelých pět set metrů dále se stala další dopravní nehoda dvou osobních vozidel. Policisté provedli u všech řidičů dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem a alkohol byl na místě dopravních nehod ihned vyloučen. Při těchto dvou dopravních nehodách nedošlo k žádnému zranění osob, ale pouze ke škodám na majetku.

V daném okamžiku, kdy policisté dopravního inspektorátu prováděli prvotní šetření k dopravní nehodě, která se na této komunikaci stala jako první a nacházely se zde všechny složky integrovaného záchranného systému při zásahu, došlo zde k třetí dopravní nehodě.

Třiceti sedmiletý řidič nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a narazil zezadu do zde zaparkovaného služebního vozidla hasičského záchranného sboru se zapnutou světelnou signalizací, jehož posádka prováděla v dané chvíli vyprošťovací práce u jedné z těchto dopravních nehod.

I při této dopravní nehodě můžeme hovořit o velkém štěstí, neboť i v tomto případě všichni účastníci silničního provozu vyvázli bez zranění a byla poškozena pouze vozidla.

Celková škoda u těchto tří dopravních nehod byla předběžně vyčíslena na částku 320 000,-Kč.

Všechny dopravní nehody jsou nadále v šetření.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

17. října 2016

 

 

vytisknout  e-mailem