Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehody na mokré silnici

KARLOVARSKO – Řidič letecky transportován do nemocnice.  

Policisté z Karlových Varů řešili za posledních 24 hodin celkem 8 dopravních nehod. Celkem pět jich bylo zapříčiněno nepřizpůsobením rychlosti vozidla na mokrému povrchu komunikace.

Nejvážnější dopravní nehoda z předešlého dne se stala před čtvrtou hodinou odpolední na silnici I/20 za obcí Krásné Údolí směrem na Bečov. Osmadvacetiletý řidič vozidla Volkswagen Golf při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla mokrému povrchu komunikace, vozidlo uvedl do smyku a sjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu (obr. Dopravní nehoda 1). Při nehodě utrpěl řidič poranění hlavy, se kterým byl letecky transportován do nemocnice. K dalšímu zranění osob nedošlo. Škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na částku 35 tis. Kč. Silnice byla minimálně dvě hodiny neprůjezdná.

Pětačtyřicetiletý řidič vozidla Mercedes jel v 12:40 hodin ve směru od Plzně na Karlovy Vary. Asi 500 m před přehradou březová při projíždění pravotočivé zatáčky dostal na mokré silnici smyk a přejel do protisměru, kde došlo ke střetu s právě projíždějícím vozidlem BMW, které následně narazilo do svodidel (obr. Dopravní nehoda 2, 2a). Při nehodě došlo ke zranění spolujezdkyně z vozidla Mercedes. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na obou vozidlech je předběžně vyčíslena na částku přesahující 80 tis. Kč.

Téměř ve stejnou dobu jako řidič Mercedesu boural 21letý řidič Volkswagenu Polo na silnici 1/13 asi 2 km od obce Boč. Při projíždění levotočivé zatáčky dostal na mokré silnici smyk, narazil do vozidla Kia (obr. Dopravní nehoda 3). Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Dechová zkouška vyšla u obou řidičů negativně. Škoda je předběžně vyčíslena na částku 65 tis. Kč.

Další řidič, který nepřizpůsobil rychlost, dostal na mokré silnici 1/13 ve směru na Klášterec nad Ohří smyk, skončil se svým vozidlem na boku v příkopu (obr. Dopravní nehoda 4). Spolujezdkyně utrpěla lehké zranění a byla převezena do nemocnice na ošetření. Škoda je předběžně vyčíslena na částku 105 tis. Kč.

Upozornění:
Od včerejšího dne do dnešního odpoledne má foukat silný vítr. Na silnicích se tak mohou vyskytovat popadané větve nebo i jiné předměty např. spadlé přenosné dopravní značení.

Řidiči pozor!!!

Dbejte zvýšené opatrnosti při řízení vozidla na mokré vozovce. Vlhkost silnice snižuje tření mezi pneumatikou a povrchem vozovky, čímž se mění chování motorového vozidla, zejména se prodlužuje brzdná dráha. Při rychlejším průjezdu zatáčkou, tak může dojít ke smyku a proto je potřeba na toto myslet a rychlost jízdy přizpůsobit panujícímu počasí.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
18. 11. 2015

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda 1

Dopravní nehoda 1 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 2a

Dopravní nehoda 2a 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 3

Dopravní nehoda 3 

Detailní náhled

Dopravní nehoda 4

Dopravní nehoda 4 

Detailní náhled

Dopravní nehody 2

Dopravní nehody 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem