Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravní nehody na okrese Olomouc

OLOMOUCKO - Nehody se obešly bez zranění, došlo pouze ke hmotným škodám na majetku. 

V průběhu včerejšího rána (3. 1. 2018) došlo na okrese Olomouc ke třem dopravním nehodám, jejichž příčinou bylo nepřizpůsobení jízdy stavu a povaze pozemní komunikace a povětrnostním podmínkám. Tyto nehody se obešly bez zranění, došlo pouze ke hmotným škodám na majetku.

První nehoda se stala krátce před sedmou hodinou na 248 km dálnice D35, v katastru obce Litovel. Z provedeného šetření bylo zjištěno, že 49letá řidička vozidla Hyundai při jízdě ve směru na Olomouc započala předjíždění neustanoveného vozidla, přičemž dostala smyk a narazila do středových svodidel. Alkohol byl vyloučen orientační dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Škoda byla předběžně odhadnuta na 85 000 korun. Řidičce byla v příkazním řízení uložena pokuta.    

Ke druhé nehodě došlo kolem tři čtvrtě na osm na dálnici D35, ve směru od Mohelnice na Olomouc. Z provedeného šetření vyplývá, že 35letá řidička vozidla Renault Clio před sjezdem na Nasobůrky, objížděla policejní vozidlo, které zasahovalo na místě předchozí dopravní nehody, a při najetí do levého jízdního pruhu dostala s vozidlem smyk a narazila do středových svodidel. Alkohol byl vyloučen orientační dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Škoda byla předběžně odhadnuta na 25 000 korun. Řidičce byla v příkazním řízení uložena pokuta.    

Krátce před osmou hodinou pak došlo na komunikaci II/436, ve směru z Tršic na Penčice. 37letý řidič osobního vozidla Škoda Fabia při průjezdu levotočivou zatáčkou vyjel vpravo, mimo komunikaci a poškodil oplocení přilehlého pozemku. Alkohol byl vyloučen orientační dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Škoda byla předběžně odhadnuta na 65 000 korun. Řidiči byla uložena v příkazním řízení pokuta.    

por. Mgr. Irena Urbánková

4. ledna 2018

vytisknout  e-mailem