Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehody na přechodech pro chodce

KLADENSKO - Obě chodkyně utrpěly zranění lehčího charakteru. 

Kladenští policisté z dopravního inspektorátu v podvečerních hodinách v úterý 20. prosince 2016 vyjížděli k dvěma dopravním nehodám, při kterých došlo ke střetu mezi osobními vozidly a chodkyněmi. Obě nehody se staly krátce před sedmnáctou hodinou v Kladně.

První dopravní nehoda se stala v ulici Ivana Olbrachta v Kladně na přechodu pro chodce. V tomto případě dvaceti osmiletá chodkyně se před vstupem na vyznačený přechod řádně nepřesvědčila zda může bezpečně přejít vozovku a vstoupila na přechod  těsně za zadní  částí neznámého vozidla, jedoucího ve směru do ulice P. Bezruče. V daném okamžiku byla ovšem zachycena přepravovaným přívěsným vozíkem, kterého se před vstupem do vozovky v roztržitosti a při snížené viditelnosti nepovšimla.

Po střetu utrpěla chodkyně zranění lehčího charakteru spodní končetiny. Přivolaná rychlá záchranná služba převezla ženu k ošetření  do kladenské nemocnice.  Provedená dechová zkouška na alkohol byla u chodkyně s negativní výsledkem.                     

Při druhé dopravní nehodě došlo ke střetu osobního vozidla značky Mazda a seniorky na přechodu pro chodce před vstupem do obchodního domu v Americké ulici v Kladně.

Čtyřiceti čtyřletá řidička srazila přední částí vozidla přecházející osmdesáti devítiletou seniorku. Policisté vyzvali řidičku k dechové zkoušce a alkohol byl na místě vyloučen. Seniorka utrpěla povrchová zranění lehčího charakteru a byla převezena posádkou rychlé záchranné služby k ošetření  do nemocnice v Kladně.

Policie neustále upozorňuje řidiče, ale i chodce, aby dbali zvýšené obezřetnosti jako účastníci silničního provozu, a to především v těchto podzimních a zimních měsících, kdy je značně snížená viditelnost. Pouze vzájemným respektováním řidičů a chodců v dopravě a dodržováním silničních předpisů lze snížit počet dopravních nehod.

 

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

 P ČR  Kladno

21. prosince 2016

vytisknout  e-mailem