Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravní nehody na Přerovsku

Přerovsko - 2 x bylo na vině náledí, jednou srnka 

 K první z nich došlo dne 7.2.2011 kolem šesté hodiny ranní. 59 letá řidička jela vozidlem VW Polo od obce Čechy na Přerov. Při projíždění levotočivé zatáčky nezvládla na kluzkém povrchu vozovky řízení auta, dostala smyk a přejela do protisměru. Ve smyku pravým bokem narazila do kovového zábradlí na mostku a s autem se převrátila na střechu do potoka. Na místě zasahovali hasiči HZS Přerov. Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Řidička utrpěla lehké zranění. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 35 000 Kč, na zábradlí na 10 000 Kč.
 
Malá dopravní nehoda se stala dne 7.2.2011 kolem půl osmé ráno. Řidič (1978) jel vozidlem Audi od křižovatky Výkleky-Velký Újezd na Staměřice. Při projetí pravotočivou zatáčkou dostal na namrzlém povrchu vozovky smyk, v důsledku kterého se dostal do protisměru. Levou přední částí auta narazil do silničního svodidla, od kterého se odrazil zpět do svého jízdního pruhu a zůstal stát u krajnice. Alkohol byl u řidiče na místě vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění nedošlo. Celková škoda byla vyčíslena na 50 000 Kč.
 
 
V pondělí 7.2.2011 kolem 6.45 hod jel řidič (1983) vozidlem Toyota Corolla ve směru od obce Lipník-Podhůra na Lipník nad Bečvou. Poblíž autoservisu mu do jízdní dráhy vběhla srna. Došlo ke střetu se zvěří, která byla odhozena do silničního příkopu. Uhynulou srnu si z místa převzal hospodář mysliveckého sdružení dané lokality. Alkohol byl u řidiče na místě vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda byla vyčíslena na 27 000 Kč.
 

8.2.2011

por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem