Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody na Stříbrsku

Dvě zraněné osoby  

Policisté skupiny dopravních nehod vyjížděli dne 11. prosince 2009 krátce po 9:00 hodině ranní k havárii osobního vozidla v obci Stříbro. Devětadvacetiletá žena s vozidlem Renault Twingo jela Plzeňskou ulicí ve směru na Plzeň. Mladá žena při projíždění táhlé pravotočivé zatáčky v klesání nepřizpůsobila rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace a povětrnostním podmínkám, na mokré vozovce nezvládla řízení a vozidlo uvedla do smyku. Následně vyjela vpravo, kde přední částí vozidla narazila do zábradlí mostu. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo. Policisté ženu poté vyzvali k dechové zkoušce, která byla negativní. Na osobním vozidle Renault policisté odhadli škodu ve výši 15 000 korun a na poškozeném zábradlí ve výši 3 000 korun. Ženě za porušení zákona uložili na místě blokovou pokutu.
 
Ve stejný den došlo na Stříbrsku, tentokrát u obce Záchlumí, k další dopravní nehodě, a to krátce po 23:00 hodině. Zatím zjištěné skutečnosti nasvědčují tomu, že 21letý řidič osobního vozidla Renault jel od obce Záchlumí směrem na obec Stříbro a při jízdě po rovném úseku komunikace narazil do 46letého chodce. Ten šel při okraji komunikace, jakým směrem se pohyboval, policisté prošetřují. Při dopravní nehodě utrpěl chodec poranění horní končetiny a z místa dopravní nehody byl převezen na ošetření do plzeňské nemocnice. Požití alkoholu u řidiče policisté na místě vyloučili a vzniklou škodu na vozidle odhadli ve výši 1 000 korun. Policisté skupiny dopravních nehod se případem i nadále zabývají.
 
K další dopravní nehodě došlo dne 12. prosince 2009 kolem 1:30 hod. v obci Stříbro. S osobním vozidlem Ford jel sedmadvacetiletý řidič Kladrubskou ulicí ve směru na obec Kladruby. Při projíždění levotočivé zatáčky v klesajícím úseku vyjel s vozidlem vlevo mimo komunikaci, kde levou částí vozidla narazil do oplocení jednoho domu. Při tom porazil dopravní značku „Hlavní silnice“ s dodatkovou tabulkou, která zobrazuje tvar křižovatky. Po nehodě se muž podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní. Přístroj naměřil hodnotu 1,87 promile alkoholu. Následně byl muž z místa převezen do nemocnice v Plzni, neboť se při nehodě zranil. Vzniklou škodu na vozidle odhadli policisté na 5 000 korun, na poškozeném oplocení odhadli škodu na 10 000 korun a na dopravním značení na 2 000 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a případem se i nadále zabývají. 
 

vytisknout  e-mailem