Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody na Tachovsku

Z jedné ujel podnapilý 63letý řidič  

Dopravní policisté přijali včerejšího dne, tj. 14. července 2010, oznámení o několika dopravních nehodách. První dopravní nehoda se stala kolem 13:25 hodin v obci Konstantinovy Lázně. Po místní komunikaci couval s vozidlem Škoda Felicia 63letý řidič, který vlivem silné opilosti narazil pravou zadní části do dopravní značky. Tu vyvrátil, a pak z místa nehody ujel do Bezdružic, kde jej vypátrali policisté z obvodního oddělení v Konstantinových Lázních. Policisté muže vyzvali k dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní. Přístroj naměřil hodnotu 2,54 promile alkoholu. Na základě toho byl řidič převezen na lékařské vyšetření a odběr krve. Policistům poté muž ke kontrole nepředložil doklady potřebné pro provoz a řízení motorového vozidla, u sebe neměl ani doklad o zákonném pojištění a doklad o zdravotní způsobilosti. Dalším šetřením policisté zjistili, že 63letý muž není držitelem žádného řidičského oprávnění, navíc registrační značky, které měl na vozidle, byly dle evidence vozidel přiděleny na jiné osobní auto. Prohlídkou vozidla policisté zjistili, že toto nesplňuje podmínky pro provoz na pozemních komunikacích - vozidlo mělo ostré hrany, dezén dvou pneumatik byl sjetý pod stanovenou mez a před zorným polem řidiče dokonce chyběl stěrač. Dopravní policisté muži další jízdu zakázali a následně ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Celkovou škodu, kterou muž svým jednáním způsobil, odhadli policisté na 1 500 korun.
Policisté upozorňují všechny řidiče, kteří v nejbližší době dovrší věku 60, 65 a 68 let, že jsou povinni podrobit se pravidelné lékařské prohlídce, na základě které jim posuzující lékař vydá posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel. Tuto prohlídku lze absolvovat nejdříve šest měsíců před dosažením stanoveného věku. Po dovršení 68 let je nutné navštěvovat lékaře každé dva roky. V případě, že tak řidiči neučiní a posudek o zdravotní způsobilosti nemají nebo jej mají neplatný, hrozí jim pokuta od 5 000 do 10 000 korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku. Navíc se mu zaznamenává 5 bodů.  
 
Oznámení o další dopravní nehodě přijali policisté kolem 15:30 hodin. Tentokrát vyjížděli do obce Přimda, kde v prostoru benzinové čerpací stanice couval 44letý řidič s nákladní soupravou. Muž s vozidlem nedodržel dostatečný boční odstup od čerpacího stojanu a narazil do něj. Při nehodě ke zranění osob nedošlo. Vzniklou škodu na čerpacím stojanu odhadli policisté na 35 000 korun, na vozidle škoda nevznikla. Výsledek dechové zkoušky, kterou které se muž podrobil, byl negativní. Policisté za tento přestupek řidiči udělili na místě blokovou pokutu.  
 
Ke třetí dopravní nehodě vyjížděli policisté po 18:00 hodině do Stříbra. Po parkovišti před jednou prodejnou jel s osobním vozidlem Seat 57letý řidič. Muž nezvládl řízení vozidla a narazil do kovové závory, která se nachází při výjezdu z parkoviště. Řidič byl z místa převezen do nemocnice v Plzni pro podezření z celkového selhání jeho organismu, které mohlo mít vliv na vznik dopravní nehody. Policisté se případem i nadále zabývají a zjišťují přesnou příčinu dopravní nehody. Celkovou škodu, která vznikla, odhadli policisté na 1 500 korun.   

 

vytisknout  e-mailem