Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody na Tachovsku

Příčiny jsou stejné 

     Tachovští dopravní policisté vyjížděli během včerejší noci a dnešního dopoledne k několika nehodám. Všechny měly ale stejnou příčinu – řidiči nepřizpůsobili rychlost jízdy vozidla stavu komunikace.
     Včera se jednalo o nehodu na silnici II. třídy číslo 605 na komunikaci mezi obcemi Stříbro a Benešovice. Ve směru na Benešovice jel s nákladní soupravou 60letý řidič, který při jízdě ve stoupání nepřizpůsobil rychlost jízdy na zasněžené vozovce, přitom najel ke středu komunikace a v době, kdy z protisměru jelo osobní vozidlo Peugeot, vybočila zadní část přívěsu do levého jízdního pruhu, kde došlo ke střetu s levou přední částí osobního vozidla. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, celkovou vzniklou škodu na vozidlech odhadli policisté na 120 000 korun.
     Krátce na to však v místě této nehody došlo k další kolizi. Ve směru na Stříbro jela po uvedené komunikaci 42letá žena s osobním vozidlem Hyundai. Také ona nepřizpůsobila rychlost jízdy vozidla stavu komunikace a přední částí svého auta narazila do peugeotu a následně i do nákladního auta. Při ohledání vozidla Hyundai policisté zjistili, že dezén pneumatik je ojetý pod stanovenou mez, navíc na zadním kole byla pneumatika s letním vzorkem. V tomto případě vznikla celková škoda kolem 130 000 korun.
     Ke třetí nehodě vyjížděli policisté dnešního dne krátce po 6:00 hod. na Borsko. Na komunikaci mezi Borem a Skviřínem havaroval 43letý řidič s osobním vozidlem Škoda. I v tomto případě řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla. Při projíždění levotočivé zatáčky pak nezvládl řízení, vozidlo uvedl do smyku a havaroval v silničním příkopu. Celkovou škodu policisté odhadli na 21 000 korun. Ani při této havárii nebyl nikdo zraněný.
     K vážnější nehodě policisté vyjížděli dnes kolem poledne do Stříbra. Ve směru od kruhového objezdu jel po Plzeňské ulici 37letý řidič s nákladním vozidlem Mercedes. Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil řidič rychlost jízdy vozidla povaze komunikace, nezvládl řízení a vozidlo uvedl do smyku. Neovladatelné vozidlo pokračovalo přibližně dalších sto metrů ve směru na Plzeň, pak přejelo do protisměru, kde bočně narazilo do osobního vozidla Renault Twingo a následně došlo ke střetu i s vozidlem Renault Kangoo. Poté nákladní auto prorazilo zábradlí mostu a kabina vozidla zůstala viset z mostu. Při nehodě byl zraněn řidič nákladního auta a řidič vozidla Renault Kangoo. Oba byli převezeni záchrannou službou do nemocnice. Vzniklá škoda nebyla v tuto chvíli prozatím vyčíslena. Při ohledání nákladního auta policisté zjistili, že se na něm nachází letní pneumatiky. Výsledky dechových zkoušek všech zúčastněných řidičů byly negativní.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
17. 1. 2013

vytisknout  e-mailem