Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehody narůstají

S pěkným počasím stoupá i počet dopravních nehod 

Během víkendu 20. až 22. března 2009 dopravní policisté zaznamenali 4 dopravní nehody. Všechny nehody se obešly bez zraněných osob, při dvou karambolech figurovala zvířata na silnici. V pátek navečer vyjíždělo auto skupiny dopravních nehod do Dolní Radechové k nehodě s pobíhajícím psem. Řidiči osobního vozidla Audi při průjezdu obcí vběhl pod kola pes, který venku pobíhal bez vodítka. Střet s vozidlem psík bohužel nepřežil. Hmotná škoda byla vyčíslena na 6.000 korun. Majiteli psa policisté na místě uložili blokovou pokutu 300 korun.
 
Další tři nehody policisté zaznamenali v sobotu, jednu dopoledne a dvě odpoledne. Dopolední nehodu v Náchodě měla na svědomí únava řidiče, který za volantem usnul. Řízení v jarním slunci ho zmohlo natolik, že zaspal a před vlečkovým přejezdem ve směru od Hronova do centra přejel do protisměru, kde narazil do zábradlí. Naštěstí se mu v tu dobu nikdo nepřipletl do cesty. Hmotná škoda na autě a kovovém zábradlí byla vyčíslena na 85.000 korun. Na místě zasahovali hronovští hasiči, kteří provedli úklid komunikace. Dopravní nehodu policie vyšetřila na místě, řidič vyvázl z karambolu nezraněn, ale s blokovou pokutou ve výši 2 a půl tisíce korun.
 
Další zvíře na silnici se pohybovalo v sobotu odpoledne na silničce mezi Jasennou a Jaroměří. Řidič Fiatu, který o půl třetí vyjížděl z obce, se podle vlastních slov lekl vybíhající srnky. Přitom nezvládl řízení vozidla, najel na pravou krajnici, kde zavadil o dopravní značku na konci obce. Pak najel do svahu, odkud se převrátil přes střechu zpět na silnici. Auto bylo zpátky na kolech, ke střetu se srnou nedošlo, přesto řidič důvod k plnému jásotu neměl. Škodu na pomuchlaném autě policisté vyčíslili na padesát tisíc korun a viníkovi nehody, tedy řidiči, za nepřiměřenou rychlost uložili pokutu 1.000 korun.
 
Poslední nehodu zaznamenali dopravní policisté ve čtyři odpoledne mezi Náchodem a Novým Městem nad Metují. Řidič Opelu Combo jedoucí od Nového Města začal ve Vrchovinách předjíždět před ním jedoucí vůz Fia Punto ve chvíli, kdy z protisměru přijíždělo Suzuki Jimny. Aby řidič suzuki zabránil čelnímu střetu, začal hned intenzivně brzdit a najel co nejvíce vpravo. Přesto se obě vozidla  střetla levými částmi. Zraněn nikdo nebyl, alkohol policisté vyloučili u obou dechovou zkouškou. Na opelu vznikla škoda přibližně 40.000 a na suzuki 150.000. Nehodu dopravní policisté dále šetří.
por. Bc. Eva Prachařová

vytisknout  e-mailem