Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Dopravní nehody od pátku do neděle

Tři podnapilí řidiči způsobili dopravní nehodu 

Od pátku do neděle policisté šetřili devět dopravních nehod.  Hmotné škody jsou vyčísleny na 200.000 Kč. Příčiny – alkohol, nedání přednosti, špatné předjíždění.
 
Řidiči popíjejí alkohol s lehkým svědomím
 
DN Slatiňany 26.7.08 DN Slatiňany 26.7.08
Podnapilý narazil do zaparkovaného vozu
Dne 26. července 2008 po druhé hodině v noci ve Slatiňanech v ulici Neumannova  29letý řidič vozidla Škoda Felície z Slatiňan  narazil zezadu do zaparkovaného vozu Škoda Forman. Dechovou zkouškou bylo u řidiče Felície zjištěno 1,6 promile alkoholu v dechu. Odběru krve se řidič podrobil v nemocnici. Hmotná škoda činí 60.000 Kč. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
DN Trpišov 26.7.08 DN Trpišov 26.7.08
Podnapilá řidička narazila do oplocení
Téhož dne ve 2:30 v noci V obci Trpišov havarovala 28letá řidička vozidla Renault Twingo. Nezvládla řízení vozidla, najela na pravou krajnici dále mimo komunikaci kde narazila do oplocení zahrady. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Při dechové zkoušce řidička nadýchala 1,60 promile. Odběr krve byl proveden v Chrudimské nemocnici. Řidička na místě přišla o řidičský průkaz a další jízda jí byla zakázána. I ona je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Způsobená škoda činí 5.000 Kč.
 
Byl v době nehody střízlivý?
V sobotu ve třináct hodin v Chrudimi v ulici Na Šancích na parkovišti řidič vozidla Mazda při couvání narazil do boku zaparkovaného vozu Škoda Felicia a z místa nehody ujel. O půl hodiny později již policisté věděli , kdo vozidlo řídil. Jedná se o 47letého muže z Ostravy. Při dechové zkoušce byla naměřena hodnota 3,0 promile alkoholu v dechu. Řidič uvedl, že alkoholické nápoje pil až po nehodě a to 0,5 l vodky a jedno dvanáctistupňové pivo. Lékařskému vyšetření i odběru krve se dobrovolně podrobil. V nemocnici byl proveden první odběr krve a po hodině druhý odběr krve. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Hmotná škoda vzniklá při nehodě se odhaduje na 12.000 Kč. Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

vytisknout  e-mailem