Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravní nehody s chodci

Jeseník - Žena na přechodu utrpěla lehké zranění, chlapec, který vběhl do silnice, je na tom hůř 

 

Ve středu 13. dubna policisté vyšetřovali dvě dopravní nehody za účasti chodců. Bohužel ani jeden ze střetu s vozidlem nevyšel bez zranění.

Lehké zranění utrpěla 59letá žena z Jeseníku, když se o pět let mladší řidička dostatečně nevěnovala provozu na silnici. Se svým vozem zn. Peugeot právě projížděla po ulici Gogolova v Jeseníku. Na přechodu pro chodce přehlédla 59letou ženu. Do chodkyně sice nenarazila, ale při úhybném manévru jí kolem přejela špičku levé nohy. Řidička zastavila hned za přechodem a zraněnou ženu odvezla na ošetření do nemocnice.

O půl hodiny později došlo ve Staré Červené Vodě k těžkému zranění malého chlapce. Ten u místních potravin vyběhl zpoza zaparkovaného vozidla do silnice. V té chvíli zde projížděl 48letý řidič s nákladním vozem zn. VW Transporter. Dítě si zranění způsobilo při nárazu do boku jedoucího automobilu v místě zadního blatníku. I když řidič zastavil a chtěl celou událost oznámit na policii, rodiče chlapce byli proti. Své rozhodnutí změnili až v momentě, kdy zjistili, že je chlapec zraněn a museli ho odvézt do nemocnice. Tím měli policisté velmi ztíženou práci, protože jméno řidiče vůbec neznali a měli jen kusé informace o vozidle. Vypátrat se jim ho podařilo až po několika hodinách doma, v Mikulovicích.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

14. dubna 2011

vytisknout  e-mailem