Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehody s motocyklem

Lehká zranění 

Hned dvě dopravní nehody s motocyklem šetří domažličtí dopravní policisté, které se staly 3. srpna 2011 v ranních hodinách na Domažlicku. Hned v šest hodin ráno mezi obcemi Loučim a Hluboká došlo ke kolizi v místě železničního podjezdu, kde se potkalo nákladní vozidlo značky Mercedes Benz a motocykl značky Yamaha. Pětačtyřicetilletý řidič nákladního vozidla nerespektoval svislou dopravní značku – přednost protijedoucích vozidel a nedal přednost v jízdě protijedoucímu motocyklu. Dvacetisedmiletý řidič motocyklu ve snaze vyhnout se srážce šlápl prudce na brzdu a dostal smyk. Po té narazil do dopravního zařízení se žlutými a černými pruhy. Řidič nákladního vozidla nezastavil, nehodu neoznámil, ale pokračoval dále v jízdě. Na základě výpovědi svědka byl řidič kamionu vypátrán. Celková škoda na motocyklu a dopravním zařízení činí 30 000 korun.
Druhá nehoda s motocyklem se stala téhož dne o dvě hodiny později mezi obcemi Ohučov, Holýšov, Kvíčovice  na křižovatce silnice I. třídy a silnice III. třídy, kdy 79letý řidič osobního vozidla  značky Škoda Felicie, přehlédl přijíždějící motocykl značky Kawasaki po hlavní silnici, nedal mu přednost v jízdě a došlo k bočnímu střetu obou vozidel. Po té 28letý motocyklista havaroval v silničním příkopu. Celková škoda na motocyklu, oděvu motocyklisty a vozidle Škoda se vyšplhala na 85 000 korun.
Obě dopravní nehody byly bez alkoholu a motocyklisté vyvázli naštěstí jen s lehkými zraněními. Obě dopravní nehody dále šetří policisté dopravního inspektorátu v Domažlicích.

kpt. Ing. Zdeňka Vogeltanzová
4. 8. 2011
 

vytisknout  e-mailem