Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehody se zvěří

RAKOVNICKO – Řidiči, buďte obezřetní a dávejte si pozor na střet se zvěří. 

Jen několik minut po půlnoci dne 3. září 2020 došlo k dopravní nehodě osobního vozidla značky Hyundai na silnici č. 1/6 ve směru jízdy z Prahy do Karlových Varů.

Přímo před vozidlo vběhla čtyřiadvacetiletému řidiči do jízdní dráhy srna a došlo ke střetu. Policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce, která byla negativní. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění. Vzniklá škoda činí 50 000,-Kč.

Téhož dne po šesté hodině vyšetřovali policisté rakovnického dopravního inspektorátu další dopravní nehodu, která se stala na silnici II/227 v katastru obce Pavlíkov. Dvaapadesátileté řidičce, jedoucí  s osobním vozidlem značky Škoda Fabia ve směru jízdy mezi obcemi Rakovník – Městečko, vběhla do jízdní dráhy srna. Po střetu srna z místa dopravní nehody utekla. Dechová zkouška u řidičky byla negativní  a k žádnému zranění osob nedošlo. Předběžně vyčíslená škoda činí 30 000,-Kč.

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při projíždění pozemních komunikací poblíž lesních a polních  porostů  velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Především v ranních a nočních hodinách v době letních měsíců, což je také ovlivněno sklizněmi  a prací na polích, kdy je zde narůst techniky a strojů, čímž je zvěř dezorientována, opouští svá útočiště a více se přemisťuje, a to  právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
4. září 2020

vytisknout  e-mailem