Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehody v okrese Rakovník

RAKOVNICKO - Řidiči porušením silničních předpisů způsobili dopravní nehody. 

Policie neustále upozorňuje řidiče, aby při řízení svých vozidel věnovali zvýšenou pozornost na pozemních komunikacích a dodržovali předpisy silničního provozu.  Mnozí řidiči svou nebezpečnou a riskantní jízdou ohrožují ostatní účastníky silničního provozu. Pouze dodržováním bezpečnostních předpisů a ohleduplností všech účastníků silničního provozu mezi sebou je možnost snížit počet dopravních nehod na našich silnicích.

Krátce po dvanácté hodině dne 12. července 2016 se stala dopravní nehoda na silnici číslo 1/6 nedaleko obce Krušovice, ve směru Praha – Karlovy Vary. Řidiči  nákladního vozidla se z otevřené korby uvolnila pravděpodobně plastová nebo gumová roura, která dopadla na protijedoucí osobní vozidlo značky Škoda Roomster ve směru Karlovy Vary – Praha. Řidičkou poškozeného vozidla byla třiceti osmiletá žena z okresu Louny, který neutrpěla žádné zranění, ale došlo k poškození jejího vozidla. Řidič z nákladního vozidla na místě dopravní nehody nezastavil a pokračoval v jízdě dále. Vzniklá škoda je ve výši 10 000,-Kč.

Dopravní policisté prošetřují i dopravní nehodu, ke které došlo 13. července 2016 v odpoledních hodinách v obci Požáry na Rakovnicku.

Dvaceti pětiletý řidič okresu Rakovník nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky a nezvládl řízení při jízdě osobním vozidlem značky VW Golf. Přívěs s nákladem se mu rozkýval a následkem toho vjel mimo vozovku, přičemž bokem vozidla narazil do betonového sloupu.

Při dopravní nehodě vznikla škoda na vozidle a přívěsu ve výši 22 000,-Kč. Škoda na betonovém sloupu nebyla způsobena.

Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. V době dopravní nehody nebyla zraněna žádná osoba.

Dopravní nehoda je v šetření.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

15. července 2016

 

vytisknout  e-mailem