Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehody z pátku a víkendu

SEMILSKO - Nepozorní řidiči havarovali, nebo způsobili dopravní nehodu.  

V pátek jel od obce Dolánky směrem do centra Turnova řidič vozidlem značky Toyota. Při projíždění prudké pravotočivé zatáčky vyjel mimo silnici, kde narazil do kovových svodidel a poté do stromů. Auto se přetočilo na střechu a narazilo ještě do kovového zábradlí. Řidič i jeho dva spolujezdci přitom utrpěli zranění. Po ošetření podrobili policisté řidiče dechové zkoušce na alkohol, kdy nadýchal při prvním i druhém měření přes 1,5 promile. Ve věci již byly zahájeny úkony v trestním řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 85 000 korun.

352SM25.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 


V sobotu krátce před šestou hodinou večerní havaroval nedaleko Lomnice nad Popelkou řidič s osobním vozidlem značky Citroen. Jel směrem na Košťálov a v první zatáčce dostal s autem na mokré vozovce smyk, vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Po nárazu se auto přetočilo na střechu. Zranění přitom utrpěla jeho spolujezdkyně. Řidiče policisté podrobili dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 30 000 korun.

354SM11.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 


Další nehoda se stala v neděli v půl jedenácté dopoledne mezi obcemi Valteřice a Hrabačov. Řidič osobního vozidla značky Ford začal odbočovat vlevo v okamžiku, kdy ho předjíždělo jiné vozidlo. Došlo k bočnímu střetu a oba automobily sjely mimo silnici na louku. Při nehodě byly zraněny dvě osoby. Způsobená škoda byla stanovena na částku 100 000 korun.
 

7. 9. 2015
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem