Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravní nehody za účasti cyklistů

Hranice - jeden je těžce zraněný a dva lehce 

Hned první školní den došlo na Přerovsku ke třem dopravním nehodám za účasti cyklistů.
K první došlo před desátou hodinou dopoledne v Hranicích v areálu místní firmy. Cyklista (1988) vjížděl na silnici z místa ležícího mimo pozemní komunikaci a nedal přednost v jízdě nákladnímu vozidlu Ford Tranzit. Došlo ke střetu mezi pravou přední částí vozu a přední částí jízdního kola. Cyklista upadl na zem a utrpěl lehké zranění s dobou léčení asi 1-2 týdny. Byl převezen do nemocnice v Hranicích a zde byl ošetřen. Alkohol byl negativní a ke zranění dalších osob nedošlo. Na vozidle vznikla škoda 20 000 Kč a na jízdním kole 500 Kč.
Ke druhé nehodě došlo v 15.00 hodin na křižovatce ulice Komenského a Skalní v Hranicích. Řidič (1986) osobního vozu Š Octavia jel směrem na obec Teplice n/B. a nedodržel bezpečnostní vzdálenost za cyklistkou (1933), která jela před ním a zastavovala. Po střetu žena upadla na vozovku. Utrpěla lehké zranění s dobou léčení asi 7 dnů. Alkohol byl u obou vyloučen dechovou zkouškou a žena byla převezena do nemocnice v Hranicích. Celková škoda na obou dopravních prostředcích byla vyčíslena na 3500 Kč.  
Dotřetice ve 21.45 hod. jel 21letý cyklista z obce Opatovice na Hranice. V pravotočivé zatáčce vyjelo z protisměru vozidlo Ford Focus, které řídil řidič (1991). Ten si neosvětleného cyklisty balancujícího při středu vozovky všiml na poslední chvíli. Zareagoval tak, že strhl volant do protisměru, ale přesto nezabránil střetu. Podnapilý cyklista (1,29 promile alkoholu v dechu) po pádu na vozovku utrpěl těžké zranění s dobou léčení cca 12 týdnů. Dechová zkouška u řidiče vozu byla negativní. Celková škoda se vyšplhala na částku 30 500 Kč. Všechny případy jsou nadále v šetření policie. 
nprap. Mgr. Miluše Zajícová
2.9.2011   

vytisknout  e-mailem