Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehody za víkend

LITOMĚŘICE – Statistika dopravní nehodovosti za období od 13. 9. do 15. 9. 2013 

Během víkendových dní vyjížděli dopravní policisté ke čtyřem haváriím, při nichž utrpěla jedna osoba těžká zranění. Celková škoda je odhadnuta na 146 tisíc korun. Hlavními příčinami nehod byla nepřiměřená rychlost a nesprávný způsob jízdy. U jednoho z havarujících řidičů byla naměřena pozitivní hodnota při dechové zkoušce na alkohol.
 

Za stejné období uplynulého roku evidujeme šest dopravních nehod také s jedním těžkým zraněním. Celková škoda byla vyčíslena na 296 tisíc korun. Hlavními příčinami dopravních kolizí bylo nedání přednosti v jízdě a nesprávný způsob jízdy. U žádného z havarujících řidičů nebylo zjištěno požití alkoholických nápojů.
 

Dopravní nehoda s těžkým zraněním
V pátek 13. září 2013 ve 14. 30 hod. došlo k výše zmiňované dopravní nehodě s těžkým zraněním na silnici č. 24616 v obci Podlusky. Řidič jedoucí ve vozidle značky Škoda vjel do křižovatky ulic 9. května a Chvalínská. Při odbočovacím manévru se osobní vozidlo střetlo s projíždějícím motocyklem. Následkem dopravní nehody utrpěl spolujezdec na motocyklu těžká zranění. Alkohol byl u obou řidičů negativní. Na motocyklu byla hmotná škoda vyčíslena na 18 tisíc a na osobním vozidle na 2 tisíce korun. Příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.
 

16. 9. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem