Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehody ze dne 17. 12. 2008

Nahlášené dopravní nehody na okrese Prachatice. 

 

Dne 17. 12. 2008 v 08.50 hodin došlo na silnici I. třídy číslo 4 ve Čkyni ke srážce nákladního vozidla Ford S-MAX s vozidlem Peugeot Partner. Dopravní nehodu zavinila devětačtyřicetiletá řidička Fordu, která se na parkovišti přiléhající k silnici rozjela v době, kdy před její stojící vozidlo již zajížděl řidič s Peugeotem. Došlo ke střetu levé přední části Fordu s pravým bokem Peugeotu. Celková škoda byla vyčíslena na 70 000 korun. Dechová zkouška na požití alkoholu byla u obou řidičů negativní a ke zranění osob nedošlo. Řidičce policisté udělili blokovou pokutu.

 

Dne 17. 12. 2008 došlo v 15.05 hodin ve Špidrově ulici ve Vimperku ke srážce osobního automobilu Renault Thalia se zastaveným osobním automobilem VW Golf. Dopravní nehodu zavinil dvaačtyřicetiletý řidič Renaultu, který neponechal za vpředu zastaveným Golfem dostatečnou bezpečnostní vzdálenost a zezadu do něj narazil. Celková škoda byla vyčíslena na 5 000 korun. Dechová zkouška na požití alkoholu byla u obou řidičů negativní a ke zranění osob nedošlo. Viníkovi policisté udělili blokovou pokutu.

 

Dne 17. 12. 2008 v 18.55 hodin došlo v ulici Svornosti ve Vimperku ke srážce osobního automobilu Škoda Fabia Combi se svodidly. Sedmatřicetiletý řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla na zasněžené vozovce, dostal smyk a pravou přední částí vozidla narazil do svodidel umístěných na rohu domu. Celková škoda byla vyčíslena na 40 000 korun. Dechová zkouška na požití alkoholu byla u řidiče negativní a ke zranění osob nedošlo. Viníkovi policisté udělili blokovou pokutu.

 

Dne 17. 12. 2008 v 17.45 hodin došlo na silnici III. třídy u Chlístova (Kratušín) ke srážce osobního automobilu BMW X5 s osobním automobilem Dacia Logan. Dopravní nehodu zavinil pětašedesátiletý řidič BMW, který nepřizpůsobil rychlost jízdy na vozovce pokryté souvislou vrstvou sněhu a dostal smyk. Přejel do protisměru, kde právě projížděla řidička s Dacií a došlo k bočnímu střetu vozidel. Celková škoda byla vyčíslena na 180 000 korun. Dechová zkouška na požití alkoholu byla u řidičů negativní. Z místa nehody byla třiačtyřicetiletá řidička převezena k vyšetření do nemocnice, kdy povaha zranění a předpokládaná doba léčení je nadále v šetření.

vytisknout  e-mailem