Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní omezení v souvislosti s cyklistickými závody

KRÁLOVÉHRADECKO - Dopravní policisté upozorňují řidiče v souvislosti s konáním 50. ročníku Velké ceny Hradce Králové a etapového závodu „East Bohemia Tour“ na dílčí dopravní omezení, se kterými se mohou setkat na silnicích Královéhradeckého kraje ve dnech 10. – 13. 9. 2015.  

 HRADEC KRÁLOVÉ:
Ve čtvrtek 10 9. 2015 bude od 13 do 18:30zcela uzavřen okruhu ve středu města. Start závodu bude na Ulrichově náměstí, cyklisté budou pokračovat po Gočárově třídě, Tylově nábřeží, Havlíčkově ulici přes Masarykovo náměstí po Čelakovského a Mánesově ulici zpět na Ulrichovo náměstí.
 
TŘEBECHOVICE POD OREBEM:
V pátek 11. září bude od 13:15 do 17:30zcela uzavřen 12 kilometrový silniční okruh se startem a cílem ve městě Třebechovice pod Orebem. Trasa závodu povede přes obce Librantice, Libníkovice a Jeníkovice.
 
HOŘICE:
V sobotu 12. září bude od 13:00 do 17:30 zcela uzavřen silniční okruh v okolí Hořic. Start závodu bude na Náměstí Jiřího z Poděbrad v Hořicích a silniční okruh povede přes obce Dachovy, Jahodnou, Červenou Třemošnou, Dobeš, Lukavec u Hořic. Cíl závodu bude na náměstí v Hořicích.
 
OPOČNO:
V neděli 13. září se pojede nejdelší etapa „East Bohemia Tour“, se startem a cílem v Opočně. Amatérští cyklisté startují v 11:00, profesionálové ve 13:00.
Celá etapa je dlouhá 178 km a trasa vede přes obce a města Dobrušku, Ohnišov, Bohdašín, Olešnice v O.h., Deštné v O.h., kolem Masarykovy chaty, Orlické Záhoří, Říčky v O.h., Rokytnice v O.h., Javornice, Lukavice, Solnice, Trnov a končí závěrečnými okruhy kolem města Opočno.
Amatérští cyklisté pojedou etapu v podmínkách normálního silničního provozu, pouze na vytipovaných křižovatkách bude bezpečný průjezd cyklistů zajišťován pořadatelskou službou ve spolupráci s Policí ČR dočasným omezením provozu. Profesionální cyklisté budou závodit v režimu pohyblivé silniční uzávěry, která bude realizována vozidly Policie ČR a pořadatelů.
 
Všechny účastníky silničního provozu, kteří budou uvedenými závody v silničním provozu dočasně omezeni, prosíme, aby respektovali pokyny policistů a pořadatelů.  Ohleduplností a tolerantností řidiči přispějí k řádnému a bezpečnému průběhu cyklistických závodů, které budou s významnou mezinárodní účastí. 
mjr. Mgr. Ivana Ježková
9. 9. 2015, 13:35
 
 

vytisknout  e-mailem