Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní policisté hledají svědky několika dopravních nehod

PLZEŇ - VENKOV - Na jižním a severním Plzeňsku došlo k několika dopravním nehodám, od kterých viník ujel. 

Dopravní policisté z územního odboru Plzeň - venkov žádají veřejnost o spolupráci při objasnění hned několika dopravních nehod, ke kterým došlo v průběhu měsíce září a začátkem měsíce října tohoto roku na jižním a severním Plzeňsku.

1. Dopravní nehoda ze čtvrtka 12. září 2016 – Chříč
Zatím neznámý řidič jel v tento den okolo 10:40 hodin přesně nezjištěným vozidlem po vozovce silnice číslo II/201 mezi obcemi Zvíkovec a Chříč, kdy by se zřejmě mělo jednat o vozidlo typu Jeep Cherokee tmavé barvy, které mělo za sebou vlek s loděmi. Na rovném lesním úseku zhruba dva kilometry před obcí Chříč došlo při míjení s protijedoucím vozidlem k poškození levého zpětného zrcátka tohoto vozidla. Neznámý řidič poté z místa ujel.

2. Dopravní nehoda z úterý 26. září 2016 – Žákava
V 17:20 hodin projížděl zatím nezjištěný řidič s vozidlem černé barvy v prostoru silničního mostu přes řeku Bradavu mezi obcí Žákava a silnicí první třídy číslo 19. Tento řidič vjel do protisměrné části vozovky a ohrozil vozidlo Škoda Roomster bílé barvy. Řidička Škody ve snaze zabránit střetu strhla řízení svého vozidla a narazila do svodidel.

3. Dopravní nehoda z neděle 2. října 2016 – Nová Ves
Před rodinným domem v obci Nová Ves poškodil v 00:30 hodin dosud nezjištěný řidič zaparkovaná vozidla značky Volkswagen Polo červené barvy a Suzuki Vitara stříbrné barvy a následně z místa ujel. Ohledáním místa nehody bylo zjištěno, že by se mohlo jednat o vozidlo modré barvy.

4. Dopravní nehoda nahlášena v úterý 27. září 2016 – Vodní Újezd
V blíže nezjištěné době v měsíci lednu roku 2015 došlo v uvedené obci k poškození sloupu elektrického vedení stojícího na travnatém pásu. Nezjištěný řidič z místa nehody ujel. Poškozené společnosti vznikla hmotná škoda ve výši přibližně 70 000 korun.

Všechny případné svědky, kteří by policistům mohli sdělit jakékoli informace k výše uvedeným dopravním nehodám, žádáme, aby se obrátili na policisty z dopravního inspektorátu Plzeň - venkov (Slovanská Alej 26, Plzeň; tel: 606 655 427, 974 324 642-3) nebo na kterékoli oddělení Policie ČR.

prap. Lucie Schleglová
6. října 2016

vytisknout  e-mailem