Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní policisté hledají svědky několika nehod

TACHOVSKO - S žádostí o pomoc se obracejí na veřejnost. 

     Tachovští dopravní policisté hledají svědky šesti nehod, které se staly v uplynulých dnech na Tachovsku.
     První nehoda se stala 9. ledna letošního doku mezi 7:20 hod. a 16:00 hod. v obci Nová Hospoda na parkovišti firmy Ideal. Dosud neznámý řidič s nezjištěným vozidlem zde poškodil zaparkované vozidlo značky Škoda Octavia a z místa nehody ujel, aniž by si splnil svoji zákonnou povinnost.
     Další nehoda se stala 10. ledna letošního roku kolem 16:55 hod. na komunikaci mezi obcemi Ošelín a Řebří. Z dosavadního šetření vyplývá, že směrem na obec Ošelín jel dosud neznámý řidič s nezjištěným vozidlem, který při projíždění pravotočivé zatáčky nejel řádně při pravém okraji komunikace, přejel ke středu vozovky, kde narazil do levého zpětného zrcátka protijedoucího osobního vozidla značky Peugeot, čímž došlo k následnému poškození skleněné výplně levých předních dveří. Neznámý řidič na místě nezastavil a z místa nehody odjel.
     Třetí nehoda se stala 12. ledna letošního roku kolem 5:15 hod. v obci Bor v Plzeňské ulici. Z vedlejší komunikace – ul. Sadová – vyjížděla na hlavní silnici řidička s osobním vozidlem značky Kia a odbočovala vpravo. Následně se však střetla s osobním vozidlem Audi, jehož řidič jel po hlavní komunikaci a předjížděl vpředu jedoucí nákladní vozidlo s návěsem. Při úhybném manévru řidiče vozidla Audi, který v reakci na osobní vozidlo značky Kia, které vjíždělo na hlavní komunikaci, strhl řidič řízení a přitom se bočně střetl s předjížděným kamionem. Řidič nákladního auta na místě nezastavil a pokračoval dál v jízdě. V tomto případě policisté hledají právě řidiče kamionu, který měl mít kabinu i plachtu návěsu v červené barvě.
     Čtvrtá nehoda se stala 17. ledna letošního roku v 9:00 hod. u obce Ostrov u Stříbra. Před kruhovým objezdem najel řidič nákladní soupravy předním kolem na sněhovou vrstvu, pod kterou se nacházela poražená dopravní značka. Sloupek značky se v důsledku toho vymrštil a prorazil palivovou nádrž vozidla. Dle ohledání místa je zřejmé, že dopravní značku „Přikázaný směr odbočení vpravo“ poškodil dosud neznámý řidič s nezjištěným vozidlem a z místa nehody ujel.
     Další nehoda se stala 18. ledna letošního roku kolem 19:15 hod. na komunikaci II/230 mezi obcemi Skláře a Chodová Planá. Dle tvrzení řidičky vozidla Škoda Fabia měl jet od obce Chodová Planá směrem na Skláře dosud neznámý řidič s nákladním vozidlem, který měl před pravotočivou zatáčkou vyjet ke středu komunikace, přičemž řidička v reakci na danou situaci strhla řízení vozidla vlevo, vyjela mimo komunikaci a havarovala v levém silničním příkopu. Neznámý řidič měl pokračovat dál v jízdě.
     Poslední nehoda se stala 19. ledna mezi 10:00 hod. a 10:55 hod. v obci Stříbro v Bezručově ulici. Za bytovým domem č. p. 1045 poškodil dosud neznámý řidič zaparkované osobní auto značky Ford Focus a z místa nehody ujel, aniž by si splnil svoji zákonnou povinnost.
     
     Tachovští dopravní policisté žádají občany, kteří by mohli poskytnout informace k uvedeným nehodám, jež by napomohly jejich řádnému prošetření, aby se jim ozvali na tel.: 974 337 266, 974 337 251. Informace mohou sdělit také na tel.: 974 322 015 nebo na linku tísňového volání 158.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
29. 1. 2018
 

 

vytisknout  e-mailem