Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní policisté nezahálí

Mladá Boleslav - Pestrý týden boleslavských doprvní policistů. 

Během posledních několika dní se dopravní policisté intenzivně věnovali dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, ale zároveň také odhalování trestné činnosti a hledání odcizených věcí. Během dopravní akce v minulém týdnu policisté zkontrolovali jednatřicet vozidel, z čehož bylo pětadvacet kamionů. Zjištění, že více než polovina kontrolovaných vozidel měla při kontrole problémy je alarmující a ukazuje, že podobné akce je třeba pravidelně opakovat. Kromě technického stavu, jízdy bez platného řidičského průkazu zaznamenali policisté dvakrát manipulaci s tachografem. V jednom případě cizinec vložil kromě záznamového kolečka do přístroje i další papír, který znemožňoval plnohodnotný zápis a v druhém případě použil řidič do digitálního záznamového zařízení cizí kartu řidiče. Zjištěné přestupky vyřešili policisté v blokovém řízení a udělili pokuty v celkové výši jedenáct tisíc korun. V případě prohřešku cizince, který řídil kamion po zásahu do záznamového zařízení, bude o výši trestu rozhodovat správní orgán a zatím mu byla uložena pětitisícová kauce. Prohřešek řidiče je však i pochybením firmy, které hrozí pokuta vyšší, proto i uložená kauce je desetitisícová. Na rozdíl od pochybení řidič, které bude řešit Magistrát Města Mladá Boleslav, poveden správní řízení s firmou Krajský úřad.

V pondělí dopoledne pak hlídka dopravních policistů zastavila při běžné kontrole v obci Písková Lhota mladého řidiče, který neměl problém s doklady, ale s nákladem, který vezl. Ve vozidle měl ve sportovní tašce desítky ampulí a tablet pravděpodobně zakázaných anabolik. Případem se již zabývají kriminalisté, kteří odeslali zajištěné ampule a tablety na expertízu. Den na to objevili dopravní policisté nedaleko Benátek nad Jizerou odstavené odcizené dodávkové auto a bezprostředně po jeho nálezu ještě opodál zadrželi opilou ženu za volantem, která však s odcizeným vozidlem neměla nic společného.

Posledních několik dní utvrdilo policisty v tom, že je třeba se nadále intenzivně věnovat dohledu nad silničním provozem a řidiči tedy mohou v příštích dnech očekávat častější dopravní kontroly.

por. David Schön

1. 8. 2013

vytisknout  e-mailem