Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní policisté opět v akci

Kontroly připomínají řidičům, aby jezdili opatrněji 

Blížící se prázdniny znamenají pro většinu rodin změnu zaběhaných pořádků. Školáci opustí učebny a vyhrnou se do ulic nebo do přírody, rodiče budou posílat ratolesti na dovolenou, na tábor nebo s nimi sami vyrazí za hranice všedních dní. Na silnicích mnohdy zhnoustne provoz a zejména v prvních prázdninových dnech by se měli řidiči připravit na možné komplikace v dopravě.

policejní kontrolypolicejní kontroly
S ohledem na prázdninové dny, takříkajíc, za dveřmi se policisté rozhodli zaměřit svoji pozornost právě na silnice a řidiče na nich. Uplynulý pátek (24.6.) a neděli (26.6.) se náchodské dopravní hlídky hlídky zapojily do celokrajské dopravně bezpečnostní akce a postavily se na okraje vozovek náchodského regionu. Kontroly byly zaměřeny hlavně na rychlost vozidel, pozornosti policistů ale samozřejmě neunikl ani alkohol, technický stav, vybavení vozu, pásy či hovorové zařízení.

Za dobu konání akce hlídky zkontrolovaly 276 automobilů. Většina řidičů nemusela mít žádné obavy, neboť kontrola neodhalila žádný nedostatek, našlo se však 40 hříšníků, kteří s dodržením pravidel provozu měli problémy. Převážná část přestupků byla spáchána překročením nejvyšší povolené rychlosti (31), zbývající řidiči neměli v pořádku technický stav vozidla. Celkem 38 pokut v hodnotě 41.500 korun uložili policisté v blokovém řízení a vyřešili na místě, dvakrát provinilce museli oznámit do správního řízení.

S dopravními kontrolami budou policisté pokračovat i v následujících dnech a týdnech. Všem řidičům na cestách přejí, aby vždy šťastně dorazili do cíle svých cest, a připomínají, že přílišný spěch ještě neznamená, že dojedou včas. Foto Policie ČR

por. Bc. Eva Prachařová,
27. 6. 2011

vytisknout  e-mailem