Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní policisté opětovně kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu

KRAJ – Ve středu 24. dubna proběhla v rámci celého kraje dopravně bezpečnostní akce s využitím služebního autobusu. 

V pořadí již několikátá dubnová policejní dopravní akce byla tentokrát zaměřena na používání bezpečnostních pásů, zádržných systémů pro přepravu dětí a také nevěnování se řízení. Policisté se zaměřili na úsek silnice I/13 mezi obcemi Bílý Kostel nad Nisou a silnice I/35  v úseku Liberec – Ohrazenice, ale také na samotnou dálnici D10 mezi obcemi Ohrazenice a Příšovice.

1V průběhu dopravní akce policisté řešili celkem 49 řidičů, kteří v 15 případech nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem. Dalších 11 řidičů za jízdy drželo telefonní nebo záznamové zařízení, 16 vozidel nesplňovalo technický stav pro užití na pozemní komunikaci. U 2 řidičů policisté zjistili prostřednictvím CEPAN (centrální evidence přeplatků a nedoplatků), že neuhradili pokuty, které jim byly uděleny v minulosti, proto byli vyzváni k úhradě svých nedoplatků. Celkově se jednalo o částku 5.000,- Kč. Pokud by tito „dlužníci na pokutách“ částku na místě neuhradili, policisté (celníci, strážníci) mají oprávnění jim z vozidel zadržet registrační značky.

Kontrole se však nevyhnul ani cizinec, jenž policistům nepředložil řidičské oprávnění, tzv. „neřidič“, tomuto uložili kauci ve výši 10.000,- Kč.

Neukáznění řidiči tak za své přestupky zaplatili částku v celkové výši 85.300,- Kč. Prohřešky dvou z řidičů policisté oznámili pro technický stav vozidla příslušnému správnímu orgánu.
 

26. 4. 2024
por. Zuzana Gelič, DiS.
preventistka KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem