Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní policisté posílili o víkendu dohled na bezpečnost v silničním provozu. Důvodem byly „Dušičky“.

KRAJ – Přes sto padesát přestupců odhalili policisté v rámci dopravně bezpečnostní akce u příležitosti oslav Památky zesnulých. 

Již tradičně je první listopadový víkend ve znamení oslav „Památky zesnulých“. Na silnice se vydávají oproti „běžným řidičům“ i ti tzv. „sváteční“. Nejinak tomu bylo i letos.
Policisté Krajského ředitelství byli na zvýšený počet řidičů, kteří se vydali oslavit „Dušičky“, připraveni.Dopravák s meřidlem.jpg

Od pátku do neděle proběhla plánovaná dopravně bezpečnostní akce, do níž bylo nasazeno několik desítek policistů Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a jejich techniky.
Dopravní policisté se v rámci opatření zaměřili nejen na kontroly technického stavu vozidel, dodržování rychlostních limitů v obcích i mimo ně, ale také na používání zádržných systémů, a na řidiče pod vlivem alkoholu a drog.

Během celého víkendového opatření policisté na silnicích Libereckého kraje odhalili 82 přestupců, kteří porušili rychlostní limity, z čehož bylo 61 řidičů, kteří porušili tato ustanovení mimo obec. Za porušení rychlosti udělili policisté pokuty přes 35tisíc korun. Oznámeno správnímu orgánu bylo dalších pět přestupců, kteří rychlost porušili.
Za nepoužití zádržného systému udělili muži zákona 25 pokut v celkové částce 16tisíc korun a dva další případy předali správnímu orgánu. Alkoholu před nebo během jízdy holdovalo šest řidičů a bez řidičského oprávnění za volant, v průběhu bezpečnostního opatření, usedli dva hříšníci.
Povinnost mít dálniční známku nerespektoval jeden z kontrolovaných řidičů.
Celkově rozdali policisté pokuty za bezmála 70tisíc korun. Odhalili přes 150 přestupců a učinili téměř dvě desítky oznámení správnímu orgánu.
 

5. listopadu 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem