Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní policisté rozdávali reflexní pásky

Prachatice – Také v Prachaticích proběhla v pátek preventivní akce“ Vidíme se“, při které dopravní policisté upozorňovali občany na důležitost reflexních prvků. (Hlasová schránka 974 236 116)  

Minulý pátek proběhla také v Prachaticích preventivně dopravní akce „Vidíme se?“, při které mohli chodci u autobusového nádraží a na Malém náměstí v Prachaticích obdržet zdarma od dopravních policistů a policejní tiskové mluvčí velmi důležitou věc – reflexní pásku. V období, kdy je snížená viditelnost chodce, může reflexní prvek zvýšit jeho viditelnost, a to až na vzdálenost dvou set metrů. Řidič pak má dostatek času k tomu, aby zpomalil vozidlo a chodce bezpečně minul.

Od začátku roku řešili dopravní policisté celkem 10 dopravních nehod s chodci, při kterých 3 chodci utrpěli těžké zranění, 5 utrpělo lehké zranění a 1 lehké zranění utrpěla cyklistka, které vběhl pod kolo nezletilec. Ve čtyřech případech se jednalo o trestný čin, v pěti případech o přestupek, ve čtyřech případech byla nehoda zaviněna nezletilým chodce, ve dvou případech řidič od dopravní nehody ujel a neposkytl první pomoc.

K poslední dopravní nehodě hned se dvěma chodci naráz došlo tuto sobotu, mimo uzavřenou část obce, na účelové komunikaci, ve směru jízdy Husinec – Těšovice. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič motocyklu Cagiva, který v odpoledních hodinách nepřizpůsobil rychlost jízdy svého vozidla, následkem čehož vyjel do levé části vozovky, kde se střetl se dvěma chodkyněmi. Po dopravní nehodě skončili všichni tři účastníci dopravní nehody v nemocnici s dobou léčení v šetření. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška. Řidič navíc nevlastní řidičské oprávnění a na motocykl umístil registrační značku, která je přidělena k jinému vozidlu.    

por. Bc. Martina Joklová, pt.pis@pcr.cz

10. listopadu 2015   

 

Odkazy do noveho okna

DN motocyklu s chodci 1

DN motocyklu s chodci 1 

Detailní náhled

DN motocyklu s chodci 2

DN motocyklu s chodci 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem