Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní policisté se obracejí na veřejnost

DOMAŽLICKO - Řidiči způsobili dopravní nehody a ujeli, aniž by poskytli zákonnou součinnost s poškozeným řidičem.  

     Dopravní policisté se obracejí na veřejnost a hledají svědky dopravních nehod, ke kterým došlo během listopadu na silnicích Domažlicka. Svým svědectvím by pomohli objasnit průběh nehod i totožnost neznámých řidičů. 
     Jedna z těchto dopravních nehod se stala dne 21. listopadu 2013 v 05:50 hodin na křižovatce silnic mezi obcemi Lštění, Hradiště a Kanice. Řidič osobního vozidla Audi A3 jel ve směru jízdy od obce Lštění na obec Kanice. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s vozidlem smyk, přejel na pravou stranu komunikace a poté do silničního příkopu, kde s vozidlem havaroval. Podle jeho vyjádření mu v křižovatce ve směru jízdy od obce Hradiště nedalo přednost v jízdě osobní vozidlo. Aby zabránil střetu s tímto vozidlem, přejel do protisměru, kde potom havaroval v silničním příkopu. Ke střetu vozidel nedošlo ani ke zranění osob.
     K další dopravní nehodě došlo v době od 18:00 hodin dne 22. listopadu 2013 do 04:45 hodin dne 23. listopadu 2013 v obci Domažlice v ulici Žižkova před bytovkou č. p. 515. Neznámý řidič s dosud nezjištěným vozidlem poškodil zde zaparkované nákladní vozidlo značky Mercedes Benz Vito. Řidič po střetu z místa ujel, aniž by prokázal svoji totožnost, sdělil údaje o vozidle a sepsal společný záznam o dopravní nehodě. Na vozidle Mercedes vznikla škoda ve výši 20 tisíc korun.
     Žádáme případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedeným dopravním nehodám, aby se přihlásili osobně na dopravním inspektorátu v Domažlicích, nebo zatelefonovali na číslo 974 331 255, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.

por. Mgr. Dagmar Brožová
26. listopadu 2013
 

vytisknout  e-mailem