Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní policisté vyjížděli k desítkám dopravních nehod

BEROUNSKO – Řidiči, přizpůsobte rychlost jízdy. 

V průběhu uplynulých 24 hodin vyjížděli dopravní policisté na našem okrese ke čtrnácti dopravním nehodám. Ve většině případů řidiči nepřizpůsobili rychlost jízdy povaze a stavu komunikace. S ohledem na souvislou vrstvu sněhu se svými vozidly havarovali nebo způsobili dopravní nehody. Všechny tyto nehody se naštěstí obešly bez vážnějších zranění.

Dne 4. ledna 2016 v 11:30 hod. jel řidič s osobním automobilem tovární značky Renault Kangoo Express, ve směru od obce Zdice po komunikaci silnice č. II/118 v k. o. Libomyšl na obec Libomyšl. Po průjezdu pravotočivé zatáčky řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze zasněžené komunikace. Následně dostal s vozidlem smyk, kdy vjel vpravo mimo komunikaci na travnatý svah, kde levou zadní částí přerazil listnatý strom. Následně se vozidlo přetočilo přes střechu a zůstalo stát na kolech na poli. U řidiče byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Ke zranění osob nedošlo.

Dne 4. ledna 2016 v 20:00 hodin v k. o. Suchomasty na sil. III třídy č. 11413 v km. 6.544 došlo k dopravní nehodě, kdy řidič osobního automobilu tovární značky Ford Mondeo, jedoucí ve směru od obce Koněprusy směrem na obec Bykoš, při jízdě po přímém úseku komunikace zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze zasněžené a namrzlé komunikace, svým schopnostem, vlastnostem vozidla a jiným okolnostem, které je možno předpokládat. Následně dostal s vozidlem smyk, kdy vjel vlevo do protisměru, přejel celou šíři komunikace a následně vyjel vlevo mimo komunikaci ze svahu dolů na pole, kde se přetočil přes střechu a následně narazil do listnatého stromu, který vyvrátil. Dechová zkouška na alkohol, která byla u řidiče provedena, měla negativní výsledek. Ke zranění osob nedošlo.

V dnešních ranních hodinách v obci Karlštejn havarovala řidička se svým vozidlem, kdy rovněž zřejmě nepřizpůsobila rychlost povaze a stavu komunikace, s vozidlem dostala smyk a převrátila svůj automobil na střechu. Žena měla obrovské štěstí, neboť její vozidlo se málem převrátilo do řeky Berounky. Zraněná byla z vozidla vyproštěna a předána do péče přivolaným lékařům.

Způsobené škody v souvislosti s těmito dopravními nehodami se pohybují v řádech statisíc korun.

Řidiči pamatujte také na tyto skutečnosti:

Mokrá silnice je 2x více kluzká než suchá silnice.

Zasněžená silnice je 2x více kluzká než mokrá silnice.

Silnice s náledím je 2x více kluzká než zasněžená silnice.

Brzdná dráha zimní pneumatiky je při 50 km/hod poloviční ve srovnání s letní pneumatikou!

Více naleznete zde:

http://www.ibesip.cz/cz/ridic/zasady-bezpecne-jizdy/jizda-v-zime

 

http://www.mvcr.cz/clanek/ridici-pozor-zimni-obdobi-jiz-prichazi.aspx

 

http://autonehodyforum.webnode.cz/news/zimni-rady-pro-ridice/

 

http://www.autoskola-mikulka-petr.wbs.cz/RADY-PRO-RIDICE-NA-ZAVER-.html

 

 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
5. ledna 2016

Odkazy do noveho okna

havarované vozidlo

havarované vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem