Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní policisté vyjížděli ke třem nehodám

TACHOVSKO – Dvě se staly na Konstantinolázeňsku. Místa těchto havárií byla od sebe vzdálena asi sto metrů.  

     Včerejšího dne přijali tachovští dopravní policisté oznámení o třech dopravních nehodách. Dvě se navíc staly v jednom úseku na Konstantinolázeňsku.

     Dopoledne přijali policisté oznámení o nehodě, která se stala kolem 2:00 hod. ranní u Plané. Ve směru od Křížence na Planou jel s traktorem a zapojeným kombinátorem 49letý řidič, který dle svého tvrzení vyjel na rovném úseku silnice na pravou krajnici, následně do pravého silničního příkopu, kde narazil do kmene stromu. Po nehodě řidič ponechal traktor na místě a odešel. Nehodu oznámil až dopoledne na plánském obvodním oddělení. Policisté provedli prvotní úkony a s řidičem provedli dechovou zkoušku. Přístroj naměřil hodnoty 0,15 promile, 0,13 promile a 0,00 promile. K tomu traktorista uvedl, že po příchodu domů požil nealkoholické pivo a pravidelně, že užívá léky. Vzniklou škodu na traktoru policisté odhadli na 300 000 korun, na kombinátoru odhadli škodu na 5 000 korun a na poškozených stromech a silničním příkopu odhadli škodu ve výši 5 000 korun. Nehodou se i nadále zabývají.

     Odpoledne přijali policisté oznámení o dalších dvou nehodách, které se staly kolem 16:45 hod. na Konstantinolázeňsku za obcí Nová Ves.  Od Nové Vsi na Ostrov u Bezdružic jel lesním úsekem 44letý řidič s vozidlem Škoda Felicia, který při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace, na namrzlé vozovce nezvládl řízení a auto uvedl do smyku. Následně narazil do kovového zábradlí a betonového můstku. Celkovou vzniklou škodu policisté odhadli na 25 000 korun. Druhá, téměř stejná, nehoda byla vzdálena asi 100 metrů od místa uvedené havárie. Ve směru na obec Ostrov u Bezdružic jel 45letý řidič s nákladním vozidlem Hyundai. I on nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla stavu a povaze komunikace a v klesání na namrzlé vozovce nezvládl řízení. Ve smyku pak vyjel do pravého silničního příkopu, kde přední částí vozu narazil do dopravní značky. V tomto případě policisté odhadli celkovou škodu na 53 000 korun. Ani jeden z řidičů nebyl při nehodách zraněný a požití alkoholu u nich vyloučili policisté provedenými dechovými zkouškami. 

por. Bc. Dagmar Jiroušková
4. 11. 2015

vytisknout  e-mailem