Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopravní policisté z Vysočiny patří k nejlepším v ČR

KRAJ VYSOČINA: Tomáš Procházka vybojoval v Ostravě druhé místo v celkovém pořadí  

Dva dopravní policisté z oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie kraje Vysočina uplynulý víkend skvěle reprezentovali náš kraj na celostátní Soutěži dopravních policistů 2012 v Ostravě. V kategorii jednotlivců dosáhl vynikajícího výsledku pprap. Bc. Tomáš Procházka, který obsadil v celkovém pořadí druhé místo. Jeho kolega pprap. Jiří Trnka skončil v silné konkurenci dopravních policistů z celé České republiky na sedmém místě. V kategorii družstev se tito dva policisté dopravní policie z Vysočiny umístili na druhém místě v konkurenci čtrnácti krajských ředitelství.
 
„Z výsledku mám samozřejmě radost, protože konkurence v Ostravě byla silná. O to více mě těší naše celkové umístění mezi těmi nejlepšími,“ říká Tomáš Procházka. Jeho kolega, který skončil v celkovém pořadí na sedmém místě, dodává: „Udělal jsem chybu při jízdě na polygonu a jeden smyk mě stál zbytečné body. A ty pak v celkovém součtu chyběly. Ale i tak jsem rád, že jsme v celkovém pořadí družstev vybojovali druhé místo.“ Celorepublikové finále v Ostravě uspořádalo v sobotu 8. září Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR ve spolupráci s odborem služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. 
 
„Oběma policistům patří poděkovaní za vzornou reprezentaci Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Výborné výsledky, kterých v rámci finále soutěže v Ostravě dosáhli, svědčí o tom, že máme v našem kraji zkušené a schopné dopravní policisty,“ uvedl ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina plk. Mgr. Miloš Trojánek.
 
Do Ostravy odjeli reprezentovat Krajské ředitelství policie kraje Vysočina dva policisté, kteří se umístili na prvních místech v rámci krajského kola soutěže dopravních policistů Krajské ředitelství policie kraje Vysočina. Krajské kolo se uskutečnilo v Jihlavě v pátek 17. srpna. V rámci celostátního finále změřilo své znalosti a um při praktických disciplínách celkem 28 dopravních policistů z celé České republiky. Všichni soutěžící museli prokázat nejen praktické dovednosti, ale také teoretické znalosti. Praktická část zahrnovala řízení silničního provozu na určené křižovatce v Ostravě, jízdu zručnosti a techniku jízdy na polygonu. Teoretická část se pak skládala z testu z pravidel silničního provozu a testu z odborných znalostí právních přepisů.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
11. září 2012
 
 
Odkazy do noveho okna

Soutěž dopravních policistů 2012

Soutěž dopravních policistů 2012  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem